De avonden

De avonden

EERSTE UUR

‘Gesproken uitzicht’ van Frans van der Veen, schilder in IJhorst.

‘Gerard Reve, In Herinneringen’. De jurist en letterkundige H.U. Jessurun d'Oliveira interviewde Reve in juni 1964 zoals te lezen is in de beroemde interview-bundel 'Scheppen riep hij gaat van Au'.
Volgende week in deze rubriek haalt d' Oliveira herinneringen op aan het vraaggesprek, nu gaat het over hun eerdere ontmoetingen in de redactie van het literaire tijdschrift Tirade.
Samenstelling Anton de Goede.


‘Ingekomen post’. OV! Theatermaker Stef van den Eijnden (ex- gebroeders Flint) over zijn voorstelling 'Een magistrale stralende zon', gebaseerd op het werk van de schrijver Johnny van Doorn (1944-1991).

Mijn muziek. Wouter Pleijsier in gesprek met Tsead Bruinja.

TWEEDE UUR

'Opspraak'. Op 18 juni opent in Museum Beelden aan Zee, in Scheveningen, de expositie Xianfeng! met beeldhouwkunst van de Chinese avant-garde. Oud-correspondent voor de Volkskrant in Peking, Jan van der Putten gaat in op de veranderende beeldende kunst in het huidige China.

‘De wijde blik’. Radiokunst door Mat Wijn.

Armeno Alberts over Departure, een compositie van Ellen Fullman. Zij is een Amerikaanse geluids kunstenares die haar eigen Long String Instrument bouwde.

DERDE UUR

‘De documentaire’. Moslimkroketten en andere koopwaar: Nederland telt bijna een miljoen moslims. Terwijl de media vaak berichten over problemen rond de islam in Nederland, zien commerciele bedrijven juist kansen op de markt voor moslims. Deze documentaire portretteert drie bedrijven die zich richten op moslims.
Malika Lamine begon met een paar vrienden Masira, een bedrijf dat een mobiele telefoon voor moslims op de markt brengt.
Leon Verdonschot is eigenaar van Habek Snacks in Deurne, de grootste 'halal' vleessnackproducent van Nederland, die onder meer moslimkroketten maakt (het Arabische woord 'halal' betekent toegestaan, geoorloofd).
En Touria Boukhim van reisbureau Celebrity Holidays in Amsterdam organiseert reizen naar Saoedi-Arabie voor moslims die de hadj (bedevaart) naar Mekka gaan maken.
Een documentaire van Guido Spring.

‘Het geluid van Nederland’. Peter te Nuyl in de archieven van Hilversum.

‘De eerste pagina’ van een nieuw boek. 'Zenboeddhisme' van Dick Verstegen. Uitgeverij Kok.

advertentie