De avonden (di) 12 jul 2005 uur 3

Kunstenaar Fons Brasser over Forteiland

De avonden (di) 12 jul 2005 uur 3

Kunstenaar Fons Brasser over Forteiland

Kunstenaar Fons Brasser fotografeert watertorens, bruggen en vooral veel verlaten militaire complexen. Marten Minkema loopt met Brasser over het Forteiland bij IJmuiden, waar Nederlandse en Duitse militairen ooit de kustlijn bewaakten vanuit een enorm gangenstelsel van staal en beton. Een gesprek over bunkers, kussens van Krupp-staal en het ontbreken van mensen op de foto's van Brasser.

‘Muziek uit de Caraïben’ door Bas Springer. Guadeloupe en Martinique: van biguine tot zouk. ‘De eerste pagina’ van een nieuw boek. ‘Zadelpijn’ van Liza van Sambeek. Reisgids Frankrijk voor fietsers; Uitgeverij Prometheus.

Dit fragment is onderdeel van

De avonden

Aad van Nieuwkerk praat met de veelgevraagde Nederlandse gitarist Anton Goudsmit onder meer over zijn even subtiele als swingende kwartet onder de naam Goudsmit, Vierdag, Trujillo & Vink's Day On. Tevens is er weer Radio Bergeijk - het radiostation van Bergeijk en het tweede deel van het 'Grote Gerard Reve Interview' dat Tom Rooduijn in 1982 en dat door de VARA-radio in maart van dat jaar werd uitgezonden in het programma 'Het zout in de pap'. Na tienen voert Martin Minkema een gesprek met kunstenaar Fons Brasser over bunkers, kussens van Krupp-staal en het ontbreken van mensen op de zijn foto's.

advertentie