De avonden

De avonden

EERSTE UUR In de maand november van het jaar 1985 hield Gerard Reve in de Leidse Pieterskerk de Albert Verwey-lezingen. Ze vormden het sluits­tuk van zijn leeropdracht als gastschrijver aan de Leidse Let­teren­faculteit. Later werden de lezingen herzien en gebundeld onder de titel 'Zelf schrijver worden'. VPRO's boekenprogramma heeft ze indertijd uitgezonden, luistert u vanavond naar de vierde lezing, gevolgd door het vragenuurtje na afloop o.l.v. professor Anbeek. (vervolg in het tweede uur) TWEEDE UUR Vervolg van 'Zelf schrijver worden', met het laatste deel van de vierde lezing en een samenvatting van het vragenuurtje na afloop. Arnon Grunberg aan de lijn, vanuit New York of waar ook ter wereld. DERDE UUR De Wissel In De Wissel spreekt Lotje IJzermans met Hedy Honigmann, die dit voorjaar de ‘Van Praagprijs’ van het Humanistisch Verbond won. (hh18-05-06) Muzikale Verhalen Stoffer en Bentz stellen weer een nieuw muzikaal verhaal voor u samen, en vanavond gaat dat over Italiaanse covers van Amerikaanse hits, onder het motto Ciao, Ciao Ragazza. (hh20-07-2005)

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

De avonden (wo) 2006 23 aug 2006 uur 1

vanaf 00:00:00

Reve's Verwey-lezing 4 (begin)

'Zelf schrijver worden' (4a)

vanaf 00:02:35

In november 1985 hield Gerard Reve, als gastschrijver aan de Leidse Letterenfaculteit, de zg. Albert Verwey lezingen. Reve werkte hierin zijn theorie uit over het ambacht van de schrijver en de Vier Zuilen van het Proza. Bij zijn eerste optreden in de Pieterskerk konden van de ruim zesduizend geïnteresseerden er maar vijftienhonderd een plaats vinden. De vierde lezing (extra lang) werd gevolgd door een vragenuurtje o.l.v.de Leidse hoogleraar moderne letterkunde Ton Anbeek

De avonden (wo) 2006 23 aug 2006 uur 2

vanaf 01:00:00

Verwey-lezing 4 (slot en vragen)

'Zelf schrijver worden' (4b)

vanaf 01:03:26

In november 1985 hield Gerard Reve, als gastschrijver aan de Leidse Letterenfaculteit, de zg. Albert Verwey lezingen. Reve werkte hierin zijn theorie uit over het ambacht van de schrijver en de Vier Zuilen van het Proza. Bij zijn eerste optreden in de Pieterskerk konden van de ruim zesduizend geïnteresseerden er maar vijftienhonderd een plaats vinden. De vierde lezing (extra lang) werd gevolgd door een vragenuurtje o.l.v.de Leidse hoogleraar moderne letterkunde Ton Anbeek.

Arnon in Uruzgan (5)

vanaf 01:47:17

Laatste deel van Arnons verslag over zijn verblijf als 'embedded journalist' in Afghanistan. Over de terugreis naar New York via Kreta en Eindhoven en de vraag die Arnon zichzelf ná zijn reis stelt: Wat nu?

De avonden (wo) 2006 23 aug 2006 uur 3

vanaf 02:00:00

advertentie