De avonden

De avonden

EERSTE UUR

‘Gesproken uitzicht’ van Dick Leutscher, musicus uit Groningen

‘Over muziek’. Op 11 juli aanstaande is er in de Anton Philipszaal in Den Haag een Srebrenica-herdenkingsconcert door onder andere het koor Musicians Without Borders en een speciaal samengesteld symfonie-orkest. Aad van Nieuwkerk praat met initiatiefnemer William Bos, en met Dan Loredan, de dirigent en tevens componist van het op 11 juli uit te voeren grootse muziekstuk Lacrimae mundi.
*** SREBRENICA-HERDENKINGSCONCERT GEANNULEERD***

Radio Bergeijk: Het radiostation van Bergeijk.

TWEEDE UUR

Archief Reve. Afl. 5: Het eerste deel van het 'Grote Gerard Reve Interview' dat Tom Rooduijn in 1982 opnam en dat door de VARA-radio in maart van dat jaar werd uitgezonden in het programma 'Het zout in de pap'. Reve blikt terug op een bezoek aan Sri Lanka, vertelt hoe hij in Frankrijk woont en gaat in op zijn schrijverschap. ('Ik ben eigenlijk een 17e eeuwse schrijver') Frankrijk is een bekrompen land, aldus Reve. Verder filosofeert hij over homoseksualiteit en typeert hij de vrouw als 'superieur'. ('Ik denk dat God een vrouw is').

DERDE UUR

‘Architectuur’. De architectuur van een ziekenhuis kan mensen genezen. Dat is de boodschap van Bas Molenaar, hoogleraar Bouw Gezondheidszorg in Eindhoven. Molenaar ontwierp vele ziekenhuizen en verwacht een complete omslag in het ontwerp van ziekenhuizen. Met meer licht, kleur en afleidingen. Waardoor patienten sneller opknappen en veel geld wordt bespaard. Marten Minkema loopt met Molenaar door het Jeroen Bosch ziekenhuis in Den Bosch, dat nu nog ouderwets is opgezet maar spoedig zal worden verbouwd door het architectenbureau EGM van Bas Molenaar.

‘Muziek uit de Caraïben’ door Bas Springer. Trinidad en Tobago: calypso en soca.

‘De eerste pagina’ van een nieuw boek. ‘De spookschrijver uit Rio’ van Chico Buarque. Roman; Meulenhoff.

advertentie