De avonden

De avonden

EERSTE UUR
'Gesproken uitzicht' van Hans Dorrestijn, schrijver en cabaretier in Bennekom.

'Droomhandel'
Roel Bentz van den Berg, Maartje Somers, Dirk van Weelden en Thomas Verbogt praten over:
- 'Het commissariaat voor verlichting' van de Amerikaanse schrijver Ken Kalfus; een satirische roman over het ontstaan van de mediamaatschappij.
- 'Silver lake' van de Amerikaanse zanger-gitarist Vic Chesnutt
- de film ‘Punch-Drunk Love’ van de regisseur Paul Thomas Anderson

'De muziek van Louis Lehmann'
Het tweede deel over de Franse componist Déodat de Séverac (1872-1921).

TWEEDE UUR
'Atelierbezoek'
Een gesprek met de Utrechtse tekenaar Robbie Cornelissen (1954). Hij schept zichzelf een getekende wereld om zich in terug te trekken en hij noemt die wereld: het Reservaat.

'De Weeksluiting'
Een kort verhaal van Heere Heeresma.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Een ernstige satire in Rusland rond 1910

vanaf 00:12:16

Tolstoi, Lenin en vele andere bekenden figureren in de roman 'Het commissariaat voor verlichting' van de Amerikaanse schrijver Ken Kalfus; een satirische roman over het ontstaan van de mediamaatschappij. Roel Bentz van den Berg, Maartje Somers, Dirk van Weelden en Thomas Verbogt praten erover.

Atelierbezoek: Robbie Cornelissen

vanaf 01:11:20

vorige aflevering volgende aflevering De avonden vrijdag 25 april 2003 22:02 747 AM Hans Dorrestijn, 'Droomhandel' over 'Het commissariaat voor verlichting' van Ken Kalfus, 'Silver lake' van Vic Chesnutt en 'Punch-Drunk Love' van Paul Thomas Anderson. Louis Lehmann, 'Atelierbezoek' aan Robbie Cornelissen en 'De Weeksluiting' van Heere Heeresma. EERSTE UUR 'Gesproken uitzicht' van Hans Dorrestijn, schrijver en cabaretier in Bennekom. 'Droomhandel' Roel Bentz van den Berg, Maartje Somers, Dirk van Weelden en Thomas Verbogt praten over: - 'Het commissariaat voor verlichting' van de Amerikaanse schrijver Ken Kalfus; een satirische roman over het ontstaan van de mediamaatschappij. - 'Silver lake' van de Amerikaanse zanger-gitarist Vic Chesnutt - de film 'Punch-Drunk Love' van de regisseur Paul Thomas Anderson 'De muziek van Louis Lehmann' Het tweede deel over de Franse componist Déodat de Séverac (1872-1921). TWEEDE UUR 'Atelierbezoek' Een gesprek met de Utrechtse tekenaar Robbie Cornelissen (1954). Hij schept zichzelf een getekende wereld om zich in terug te trekken en hij noemt die wereld: het Reservaat.

Een koloniale vertelling

vanaf 01:48:12

Als weeksluiting een kort verhaal voorgelezen door Heere Heeresma. Zal de arme nicht de rijke neef trouwen, ondanks haar afkeer voor hem? Of zal ze de Christelijke Zending ingaan?

advertentie