De avonden

De avonden

EERSTE UUR

Gesproken uitzicht van mevr. Van Silfhout, Park Sonsbeek in Arnhem.

Er moet wat gebeuren. Wat heeft de Vlaamse filosofe Ann Meskens met Jacques Tati?

Over film: Lotje IJzermans praat over het ambacht film maken, met wekelijks een andere speler uit de Nederlandse filmwereld. Deze keer Monic Hendrikx nav haar rol in de door Maria Goos geschreven speelfilm ‘Leef!’.

Zanger Dirk Polak over de nieuwste CD van zijn band Mecano, 'Snake Tales for Dragon'.

TWEEDE UUR

'Opspraak'. Anton de Goede in gesprek met de econoom Pim van Klink die in zijn proefschrift 'Kunsteconomie in nieuw perspectief' een nieuwe economische benadering van kunst voorstelt en vervolgens het huidige kunstbeleid van de overheid fileert.

Wijde Blik. Radiokunst door Mat Wijn.

Armeno Alberts over ‘Idle Chatter’ van Paul Lansky. CD: New Computer Music; label: Wergo. Paul Lansky is een Amerikaanse componist en één van de pioniers op het gebied van computermusic.

DERDE UUR

De documentaire. Tiga Puluh S.: Een tweeluik van Paul van der Gaag. Tiga Puluh S. staat voor 30 september. En het noemen van die datum heeft in Indonesië op z'n minst evenveel impact als 9/11 in Amerika. Het gaat om 30 september 1965. Dat is de niet alleen de datum van een mislukte coup door een groep jonge officieren, maar ook het begin van de val van Soekarno en de opkomst van Soeharto. Een sluipende machtsovername die gepaard ging met de grootste massamoord uit de naoorlogse geschiedenis. Deel 1: De Coup.

Het geluid van Nederland - Peter te Nuyl in de geluidsarchieven van Hilversum.

Sprekende dichter: De Britse Poet Laureat Ted Hughes met 'Pike', dat 1959 verscheen.

advertentie