De avonden

De avonden

EERSTE UUR

‘Gesproken uitzicht’ van Jan Mensink, directeur van de Maatschappij van Weldadigheid in Frederiksoord.

‘Over muziek’. Aad van Nieuwkerk in gesprek met Hans Heg, muziekjournalist bij De Volkskrant, over onder meer het pianofestival La Roque d'Anthéron in Frankrijk, dat in zijn soort langzamerhand is uitgegroeid tot een van de belangrijkste festivals in Europa. De VPRO gaat later deze week live uitzenden vanaf dat festival.

Radio Bergeijk: Het radiostation van Bergeijk.

TWEEDE UUR

Archief Reve. Afl. 8: Op 17 januari 2000 sprak Tom Rooduijn uitvoerig met Gerard Reve. Over de katholieke kerk, de dood van zijn moeder, het Revisme en over het geheugen van de schrijver dat dan al enigszins te wensen overlaat. Slechts delen van dit misschien wel laatste op band vastgelegde vraaggesprek werden eerder uitgezonden. Tweede deel, aangevuld met opnamen van Rob Touber voor een nooit uitgezonden radioprogramma (1974).

DERDE UUR

‘Architectuur’. De rubriek van Marten Minkema. Aan de TU in Eindhoven werkt bouwkundig onderzoeker Arno Pronk aan nieuwe technieken om BLOB-architectuur te kunnen bouwen. Hij laat zich daarbij inspireren door ronde vormen en gewelfde structuren. Samen met ontwerper Jurgen Bey bouwde hij een BLOB, die op een grasveldje tussen de TU-gebouwen staat.

‘Muziek uit de Caraïben’ door Bas Springer. Nederlandse Antillen: tumba en muzik di zumbi.

‘De eerste pagina’ van een nieuw boek. De dichtbundel 'De Alice voorbij' van Remco Ekkers. Uitgeverij De Kleine Uil.

advertentie