De avonden

De avonden

EERSTE UUR

'Gesproken Uitzicht'
Het uitzicht van Damir Bunicich, interieurbouwer in Amsterdam.

Een kort verhaal van Arnon Grunberg. Vanuit Boedapest.

‘Tristan da Cunha’
Wim Brands in gesprek met de Duitse schrijver Raoul Schrott over zijn boek ‘Tristan da Cunha’ (een eilandje ten zuidwesten van Kaapstad), waarin Schrott een poging doet een ontdekking van de wereld te beschrijven.

TWEEDE UUR

'Steen voor steen'
De architectuurrubriek van Marten Minkema, waarin een wandeling met architect Kas Oosterhuis langs het door hem ontworpen afvaloverslagstation in Zenderen (1995). De enorme hal met elliptisch gevormde bogen is al vier jaar buiten gebruik vanwege protesten van omwonenden tegen de vuilstortplaats. Wat nu te doen met dit bijzondere gebouw, dat lijkt op een neergestreken zeppelin.

'De noodzaak van kunst'
Roel Bentz van den Berg in gesprek met kunstcritica en essayiste Anna Tilroe over de noodzaak van kunst en de afgrond die zich opent bij het gelijkstellen van creatie en recreatie.

'Muzikale Verhalen'
Roel Bentz van den Berg en Martijn Stoffer brengen een portret van Jody Reynolds, onbezongen held van de ‘tear-billy’, van wie het lied ‘Endless Sleep’ lange tijd zelfs te somber werd bevonden om op de radio gedraaid te kunnen worden.

advertentie