De Avonden

o.a. Joost Nijsen, Oerol #1, Muziek Centrum Nederland opgeborgen

De Avonden

o.a. Joost Nijsen, Oerol #1, Muziek Centrum Nederland opgeborgen

Oerol is het jaarlijks cultureel festival op Terschelling, met theatervoorstellingen in duinpannen, polders en panden waar je normaal gesproken niet komt. Installaties, muziek en andere podiumkunsten uit de hele wereld zijn er te zien. Botte Jellema doet deze week dagelijks verslag vanaf het eiland. En verder o.a. de wekelijkse kroniek van Arnon Grunberg en een column van Wim Noordhoek waarin hij verslag doet van een tentoonstelling of expositie.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Joost Nijsen, ABC

vanaf 00:28:40

Uitgeverij Podium, die fortuin vergaarde met succesauteurs als Ronald Giphart en Kluun, bestaat vijftien jaar. Ter gelegenheid daarvan heeft Joost Nijsen, de grote man achter Podium, een alfabetisch te raadplegen boek over zijn vak geschreven. Soms persoonlijk, maar soms ook algemeen. Een mengvorm tussen memoires en handboek. Jeroen van Kan praat met Joost Nijsen over zijn 'ABC'.

Oerol #1

vanaf 01:14:42

Op Terschelling is de 31 editie van het Oerol-festival aan de gang. Onder het thema 'De wind voert het woord' is het eiland tien dagen lang het podium voor zo'n veertig voorstellingen, uit binnen- en buitenland. Botte Jellema doet deze hele week verslag van het festival, en was om te beginnen bij de opening en sprak daar met creatief directeur Joop Mulder. De openingsvoorstelling is ‘horiZøne’ van de Franse groep ZUR. Cinematografie, geluid, theater en muziek komen samen in hun locatieperformances. Deze keer is het gelokaliseerd in de duinen bij West-Terschelling, met een speelveld van honderden bij honderden meters. Een verslag, met maker Olivier Guillemain.

Muziek Centrum Nederland

vanaf 01:32:34

Opheffingsverhuizing Muziek Centrum Nederland, het landelijk kennis- en promotiecentrum voor alle soorten muziek in Nederland, is wegbezuinigd. Terwijl de 52 medewerkers hun gang maken naar het UWV, werd afgelopen week het anderhalve kilometer lange archief met oude opnames, partituren en muziekboeken gesloten voor publiek en in dozen gestopt. Het verhuist naar het depot van de Universiteit van Amsterdam. Emmie Kollau bezocht het archief nog op de valreep en sprak met medewerkers over oude opnames, t-shirts en foto's.

advertentie