De Avonden

o.a. Willem van den Hoed, Nederlands Theater Festival, Tropentheater Audio, Eddy van Wessel

De Avonden

o.a. Willem van den Hoed, Nederlands Theater Festival, Tropentheater Audio, Eddy van Wessel

De allerbeste theatervoorstellingen van dit seizoen, die u volgens de jury en publiek niet gemist mag hebben, zijn nog één keer te zien op het Nederlands Theater Festival in Amsterdam. Hoe kijken toneelrecensenten terug op het afgelopen seizoen? Wat waren de hoogte- en dieptepunten? Botte Jellema spreekt met toneelrecensenten Kester Freriks, Annette Embrechts en Simon van den Berg. Verder: Koen Kleijn doet verslag van een tentoonstelling of expositie en Gijsbert van der Wal bezoekt het atelier van een beeldend kunstenaar.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Willem van den Hoed

vanaf 00:11:55

De Delfste architect en fotograaf Willem van den Hoed fotografeert overal ter wereld steden vanuit hotelkamers. Ter plaatse maakt hij honderden detailopnames, waaruit hij terug in Delft één beeld samenstelt. Zijn fotowerken zien er tegelijk echt en gecomponeerd uit. Gijsbert van der Wal spreekt met Van den Hoed over zijn raadselachtige beelden in Museum Het Prinsenhof in Delft, waar hij een tentoonstelling heeft.

Nederlands Theater Festival

vanaf 00:30:44

Vandaag begint het Nederlands Theater Festival. Elf dagen lang zijn de hoogtepunten van afgelopen theaterseizoen te zien, en op de laatste dag worden de VSCD Toneelprijzen uitgereikt. In De Avonden bespreken drie recensenten het aanbod, de kanshebbers en natuurlijk ook het aanstaande seizoen: Annette Embrechts (Volkskrant), Simon van den Berg (Parool) en Kester Freriks (NRC).

Tropentheater

vanaf 01:16:56

Het doek is gevallen voor het Tropentheater in Amsterdam. Per januari 2013 zijn deuren gesloten. Dit is het gevolg van het stopzetten van de overheidssubsidie voor het theater. Veertig jaar lang heeft het Tropentheater een pioniersrol vervuld bij het presenteren van niet-westerse podiumkunsten en cinema in Nederland. Bekende artiesten, zoals Youssou N’Dour en Taraf de Haidouks, debuteerden in de zalen van het Tropentheater. Botte Jellema spreekt met programmeur Emiel Barendsen in het Tropentheater.

Eddy van Wessel

vanaf 01:35:29

Oorlogsfotograaf Eddy van Wessel reisde deze maand naar de Syrische stad Aleppo, alwaar hij 'vijf dagen in de hel verkeerde'. Alle wijken waar hij kwam lagen continu onder vuur. Van Wessel, die onder de hoede was van rebellen van het Vrije Syrische Leger FSA en onderdak had bij een humanitaire hulppost, maakte van dichtbij mee hoe ongeorganiseerd de opstandelingen functioneren. Anton de Goede spreekt met Eddy van Wessel over zijn ervaring in Syrië.

advertentie