Villa VPRO

o.a. Bestuursvoorzitter Langejan van de Nationale Zorgauthoriteit

Villa VPRO

o.a. Bestuursvoorzitter Langejan van de Nationale Zorgauthoriteit

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Hans van Baalen

vanaf 00:02:50

Europarlementariër Hans van Baalen pleit voor militaire steun voor de rebellen in Syrië. Hij doet die oproep samen met de leider van de liberalen in het Europees parlement, Guy Verhofstadt. Van Baalen wil dat een coalitie van gelijkgestemde landen het Vrije Syrische leger met wapens ondersteunt.

Metropolis

vanaf 00:09:09

Theo Langejan van de NZa

vanaf 00:15:50

Het faillissement van thuiszorgconcern Meavita. De machtstrijd binnen het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam. En oorsmeergate. Het zijn voorbeelden van hoe de continuïteit en toegankelijkheid van de gezondheidszorg in gevaar kunnen komen. De Nederlandse Zorgautoriteit houdt dit scherp in de gaten. Theo Langejan is voorzitter van de Raad van Bestuur van de NZa.

De Vrolijke Wetenschap

vanaf 00:35:47

In ons rubriek De Vrolijke Wetenschap praat wetenschapsredacteur Frederique Melman ons bij over bijzonder nieuws uit de academische-technologische wereld. Deze week aandacht voor het feit dat naar schatting een op de duizend van de onder narcose gebrachte patiënten zich de operatie kan herinneren. Dit opmerkelijk feit bracht wetenschappers tot een opmerkelijk experiment

Buitenlandpanel

vanaf 00:39:31

In ons buitenlandpanel praten we met buitenlandspecialist Bernard Hammelburg (BNR) en Marcel Rutten van het Afrika-Studiecentrum( Universiteit van Leiden) over de laatste ontwikkelingen in Kenia en de dood van de Venezolaanse president Hugo Chavez. En verder aandacht voor de fiscal cliff in de VS.

advertentie