Villa VPRO

o.a. Japan als militaire macht, SC Muiden staat op springen

Villa VPRO

o.a. Japan als militaire macht, SC Muiden staat op springen

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

SC Muiden staat op springen.

vanaf 00:02:25

Voetbalclub SC Muiden staat letterlijk op springen. Op de velden van de club komen huizen en kantoorpanden en een alternatieve locatie is nog niet gevonden. Ondanks dat grondeigenaar KNSF de club nog een extra jaar op de locatie heeft gegeven. De club legt de schuld bij de gemeente, die hadden een alternatief moeten bieden. De gemeente zegt dat ze die heeft aangedragen, maar dat de club deze had moeten accepteren. Voorzitter Hans van Wees geeft uitleg.

Metropolis Radio: De Colombiaanse Robin Hood

vanaf 00:08:28

Mensen die boven andere stervelingen  uitstijgen,  geprezen worden voor hun prestaties en zelfs aanbeden worden.Onze  Metropolis-correspondenten  gaan deze week op zoek naar:  Helden.Vandaag gaan we naar Colombia op zoek naar de erfenis van een omstreden held, zowel  gevreesd als geliefd. Nog steeds spreken Colombianen met eerbied over hun Robin Hood. Een bijdrage van Jeroen Kuiper.  

Japan als militaire macht

vanaf 00:14:16

Het is onrustig in Azie. Noord en Zuid Korea bestoken elkaar dagelijks, voorlopig alleen nog  met dreigementen. Maar ook Japan en China provoceren elkaar. De twee landen ruziën al jaren over twee onbewoonde eilandjes in de  Chinese zee. Japan oefende recent in het veroveren van de eilandengroep. En dat is bijzonder voor het Aziatische land dat pacifisme in haar grondwet heeft gecodificeerd.

Wetenschap leent zich prima voor een 1 april-grap

vanaf 00:34:58

Stonehenge was een rockpodium, Google translate voor dieren en stuur je hoofdhaar op voor onderzoek naar de afstammelingen van Willem van Oranje! Wetenschap leende zich ook dit jaar weer prima voor een goede 1 april grap, vertelt wetenschapsjournalist Frederique Melman. Waarom tuinen we er wéér in?

Buitenlandpanel

vanaf 00:39:14

Met sinoloog en ondernemer Henk Schulte Nordholt en politiek-medewerker bij Amnesty International Nicole Sprokel praten we over de toenemende spanningen op het Koreaanse schiereiland, de eerste buitenlandreizen van de nieuwe Chinse president X Jinping en het internationaal wapenhandelsverdrag.