Villa VPRO

o.a. Kankerinstituut bestaat 100 jaar, Kwaliteit Nederlands drinkwater in gevaar?

Villa VPRO

o.a. Kankerinstituut bestaat 100 jaar, Kwaliteit Nederlands drinkwater in gevaar?

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Chemicalien in drinkwaterbronnen

vanaf 00:02:28

Het RIVM maakt zich zorgen over onze drinkwaterbronnen. De kwaliteit is nog niet alarmerend, maar er moeten wel maatregelen worden genomen. Ans Versteegh van de drinkwaterinspectie van het RIVM...

Buschauffeur Achmed held in Turkije

vanaf 00:07:16

Mensen die boven andere stervelingen uitstijgen, geprezen worden voor hun prestaties en zelfs aanbeden worden. Onze Metropolis -correspondenten gaan deze week op zoek naar: Helden. Vandaag gaan we naar Turkije waar de buschauffeur Achmed Atisch reizigers veilig en tevreden van punt A naar punt B weet te brengen. Een held op de weg… De reportage is van Suzanne Koster.

Rene Bernards: nieuwe kankerbehandeling

vanaf 00:12:32

Kanker is nu nog doodsoorzaak nummer 1 in Nederland, maar het Kanker Instituut experimenteert met een nieuwe manier van behandelen waarmee in de toekomst goed met deze nare ziekte te leven valt. Het Instituut heeft wel meer onderzoeksgeld nodig, aldus Rene Bernards, hoogleraar aan de Universiteit Utrecht en verbonden aan het Nederlands Kanker Instituut. 

Poliitiek panel Het Vragenuur

vanaf 00:35:38

Jos Heijmans, politiek verslaggever bij RTL Nieuws, Aukje van Roessel parlementair redacteur bij de Groene Amsterdammer en Kees Verhoeven van D66 zijn te gast. De Rijksoverheid maakt zich schuldig aan verstoring van de markt, volgens een inventarisatie van het FD. Activiteiten die in het recente verleden zijn afgestoten, heeft de overheid zelf ter hand genomen: een koeriersdienst, de oprichting van een drukkerij, de advies- en scholingsactiviteiten. D66 heeft er een debat over aangevraagd.

Het parlement, het spel en de knikkers

vanaf 00:35:59

De Tweede Kamer heeft genoeg tanden, maar van bijten komt het bijna nooit. Fractiediscpline en coalitieregeringen eisen hun tol. Oud-kamerlid Jan Schinkelshoek (CDA) in Het Parlement, het spel en de knikkers gemaakt door Klaas den Tek.