Villa VPRO

o.a. Het pronkstuk van de Tweede Kamer, Rijksambtenaren blijven buiten schot

Villa VPRO

o.a. Het pronkstuk van de Tweede Kamer, Rijksambtenaren blijven buiten schot

Rijksambtenaren zijn de enigen in Nederland die tot 2016 niet hoeven te vrezen voor hun baan. Abvakabo FNV heeft het op een akkoordje gegooid met minister Stef Blok. CDA-kamerlid Madeleine van Toorenburg is heel verbaasd. Mijntje van Luckerath is hoogleraar Corporate Governance aan Nyenrode University. Ze denkt dat de invoering van de beroepscommissaris een eind kan maken aan toezichtproblemen. In politiek panel Het Vragenuur gaat het natuurlijk over het op handen zijnde Sociaal Akkoord.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Rijksambtenaren blijven buiten schot

vanaf 00:02:57

Rijksambtenaren hoeven voorlopig niet te vrezen voor hun baan. Minister Blok en Abvakabo FNV tekenen een overeenkomst waarmee rijksambtenaren niet ontslagen kunnen worden tot 2016. CDA-kamerlid Madeleine van Toorenburg is verbaasd. Had dit kabinet zich niet voorgenomen om de overheid te verkleinen?

Metropolis Radio: Geluidsoverlast in België

vanaf 00:09:36

Irritatie over ruziënde buren en laagvliegende straaljagers. Geluidshinder kan je leven aardig zuur maken, weet Metropolis. Vandaag neemt Jan Maarten Deurvorst ons mee naar Antwerpen, waar de ringweg de inwoners van de Scheldestad flink tot last is.

'Beroepscommissaris kan problemen toezicht verhelpen'

vanaf 00:15:39

Vestia, Amarantis, SNS. Scholen, woningbouwcorporaties en banken zijn sinds het uitbreken van de crisis zwaar in de problemen geraakt. Als gevolg van de krimpende economie maar ook door falend bestuur. Toezichthouders krijgen de zwarte piet, zouden hebben zitten slapen. Hoeveel valt hen nou echt te verwijten? We praten er over met Mijntje Luckerath, hoogleraar Corporate Governance aan de Nyenrode Universiteit.

Het Sociaal Akkoord in politiek panel Het Vragenuur

vanaf 00:36:10

De Volkskrant meent te weten wat er in het sociaal akkoord komt te staan: WW blijft 3 jaar. Geen 0-lijn salarissen zorg, geen gehandicaptenquotum voor werkgevers en geen versoepeling ontslagrecht tijdens crisis. Wat betekent dit voor de bezuinigingsplannen van het kabinet voor 2014? Parlementair journalisten Ria Cats (FD), Tom Jan Meeus (NRC) en Paul Jansen (Telegraaf)  zijn te gast.

Het parlement, het spel en de knikkers

vanaf 00:36:30

De Tweede Kamer bezit een pronkstuk, waar bijna geen Kamerlid meer te vinden is: de bibliotheek SGP-voorlichter Menno de Bruyne leidt er nog geregeld bezoekers rond. De Bruyne in Het parlement, het spel en de knikkers, gemaakt door Klaas den Tek.

advertentie