Villa VPRO

o.a. Pools militair aanklager schiet zich voor het hoofd na persconferentie

Villa VPRO

o.a. Pools militair aanklager schiet zich voor het hoofd na persconferentie

NULL

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Ekke Overbeek over zelfmoordpoging militair aanklager

vanaf 00:02:39

De persconferentie van een militair aanklager in de Poolse stad Poznan vanochtend eindigde met een zelfmoordpoging van de man. Onderwerp was het onderzoek naar het vliegtuigongeluk bij het Russische Smolensk waarbij naast 95 passagiers ook de Poolse president Lech Kaczynski omkwam. De militair aanklager die de persconferentie gaf, vroeg om een pauze en joeg zich een kogel door het hoofd. Ekke Overbeek is correspondent in Polen voor het Financieel Dagblad...

Metropolis Radio van start

vanaf 00:08:13

Ombudsman Alex Brenninkmeijer

vanaf 00:13:47

Alex Brenninkmeijer is Nationale Ombudsman. Bij hem kunnen burgers terecht met hun klachten over de overheid. Het punt waar hij altijd op hamert is transparantie. Een goede verhouding tussen burger en bestuur begint bij openheid en transparantie, vindt hij. Bij zijn herbenoeming vorig jaar sprak hij de ambitie uit zich meer over de rechtspraak te buigen. Hoe staat het daarmee? Deze maand komt zijn advies uit voor een nieuwe Wet Openbaarheid Bestuur. Hoe ziet dat er ongeveer uit?  

Juridisch panel Schuld en Boete

vanaf 00:41:37

In ons juridisch panel Schuld en Boete zijn te gast strafrechtadvocaat Esther Vroegh, Parooljournalist Paul Vugts en em. hoogleraar Strafrecht Anton van Kalmthout. Ze brengen het laatste nieuws over Hells Angel en vermeend afperser Harrie S. die vandaag voor de rechter staat. Ook blikken we vooruit op de twee laatste kluisverklaringen van kroongetuige La S. in het grote liquidatieproces Passage en maken we de balans op van twee weken snelrecht, supersnelrecht en lik-op-stukbeleid van justitie.

advertentie