Villa VPRO

o.a. Besnijdenis tegen AIDS in Rwanda

Villa VPRO

o.a. Besnijdenis tegen AIDS in Rwanda

NULL

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Joep Lange over massale besnijdenis Rwanda

vanaf 00:01:33

Een gratis besnijdenis, het is niet een ingreep waar menig man om staat te springen. Toch is het maar een kleine ingreep, kost het bijna niks, en zorgt het ervoor dat je 50 tot 60% minder kans loopt om aids te krijgen. En daarom heeft de Rwandese regering samen met de World Health Organisation zichzelf het doel gesteld om voor juni 2013 een kleine twee miljoen mannen te besnijden. Joep Lange, aidsonderzoeker en directeur van het Amsterdam Institute for Global Health and Development, is blij met dit idee.

Metropolis Radio vanuit Italie

vanaf 00:08:42

In onze nieuwe rubriek Metropolis Radio zijn verslaggevers over de hele wereld op zoek naar het antwoord op de vraag: Hoe ver kun je gaan in het belachelijk maken van je eigen leiders? Welke grappen kunnen wel, en welke zeker niet? Vandaag bekijken we de situatie in Italie. In de tijd van Berlusconi moest je als komiek voor je tv-leven vrezen als je teveel grappen maakte over de president. Maar hoe zit dat nu hij vertrokken is? Correspondent Angelo van Schaik zocht het uit.

Arie van der Zwan 'Lessen uit de crash'

vanaf 00:15:21

Vorige week verscheen de bundel : "Lessen uit de Crash"van de Wiardi Beckman Stichting, het wetenschappelijk bureau van de PvdA. In het boek schreef Arie van der Zwan (econoom en mede-oprichter van Nieuw Links binnen de PvdA) het hoofdstuk: De Financialisering van ons wereldbeeld. Wat hij daar precies mee bedoeld en wat volgens hem de gevaren zijn op financieel en economisch gebied legt hij uit.