Villa VPRO

o.a. Krijgt ex-PVV'er Van Der Stoep zijn excuses?

Villa VPRO

o.a. Krijgt ex-PVV'er Van Der Stoep zijn excuses?

NULL

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Victor Reinier over Piet Römer

vanaf 00:02:55

Piet Römer (83) is afgelopen nacht overleden. Sinds 1956 speelde Römer in vele televisieseries, zoals Stiefbeen & Zoon, Citroentje met suiker en 't Schaep met de vijf poten. De laatste jaren speelde hij de rol van de Amsterdamse rechercheur Jurriaan de Cock in de immens populaire serie Baantjer. Hij was te zien in 20 speelfilms, waaronder Wat zien ik!, Heb medelij, Jet! en De Lift. Victor Reinier werkte jaren met hem samen in de serie  Baantjer. Hij reageert vanaf Curacao.

Metropolisi Radio uit Belgie

vanaf 00:06:33

Hevige verontwaardiging, kamervragen, een bezorgde minister. Toen een leerkracht twee maanden geleden door de politie werd opgepakt omdat hij een leerling te hardhandig uit de klas zou hebben gezet was het land te klein. In Metropolis Radio deze week: Hoe houd je een rellende klas pubers in bedwang, en zorg je dat ze ook nog wat leren? In België worden leerlingen onder de duim gehouden met duidelijke regels en strenge straffen. Dat spreekt Nederlandse ouders in de grensstreek zo aan dat ze hun kinderen naar Belgische scholen sturen. Jan Maarten Deurvorst doet verslag.

Leon Frissen over koers CDA

vanaf 00:12:10

Leon Frissen was tot vorig jaar Gouverneur van de provincie Limburg, maar veel belangrijker nog, hij leidde als prominent CDA-lid de commissie die de historische verkiezingsnederlaag moest analyseren. Hoe kijkt hij naar de discussie over de toekomst van zijn partij? Volgens uitgelekte berichten moet het CDA terug naar het midden, wat volgens tegenstanders neerkomt op een ruk naar links.

fred stroobants vanuit straatsburg

vanaf 00:35:10

De PVV in het Europees Parlement heeft de kersverse parlementsvoorzitter Martin Schulz opgeroepen woorden aan het adres van ex-PVV'er Daniël van der Stoep terug te nemen. De Duitse Schulz  had Van der Stoep vorig jaar in een debat als fascist bestempeld. Daniel van de Stoep is niet meer welkom bij de PVV, maar toch wil Barry Madlener excuses. Madlener is zelf voor racist uitgemaakt door Schulz. Fred Stroobants legt uit vanuit de studio in Straatsburg.

Politiek vragenuur

vanaf 00:41:56

Parlementair journalisten Dominique van der Heyde (NOS) en Aukje van Roessel (De Groene Amsterdammer) zijn te gast. Nu naar buiten is gekomen dat de Limburgse PVV-er Bosman zijn collega-statenlid van de PvdA voor uitgekotst halalvlees heeft uitgemaakt, is het de vraag welke gevolgen dat in het Haagse heeft. Gedogen het CDA en de VVD de PVV nog? En de linkse oppositie; wordt 2012 het jaar dat het kabinet het echt moeilijk gaat krijgen? Wil Pechtold nou wel of niet met GroenLinks in zee? En wat moet de PvdA, de partij die de meeste aanhang verliest? We praten erover in ons eigen Politieke Vragenuur.

advertentie