Argos

Antidepressiva

Argos

Antidepressiva

Antidepressiva
De rol van wetenschappers bij de verkoop van antidepressiva.
Zijn medische vaktijdschriften verworden tot reclamefolders van de farmaceutische industrie? Tot op de dag van vandaag publiceren deze tijdschriften positieve verhalen over antidepressiva, terwijl steeds duidelijker wordt dat deze pillen nauwelijks beter werken dan een placebo en levensgevaarlijke bijwerkingen kunnen hebben. Met hoogleraar Trudy Dehue, auteur van "De Depressie-epidemie", analyseren we in Argos hoe wetenschappers en wetenschappelijke vakbladen zich laten gebruiken door de farmaceutische industrie en hoe zij hebben bijgedragen aan de populariteit van deze omstreden pillen.

1 Minuut, Ballonnen

Leerlingen aan het woord
De Tweede Fase, het Nieuwe Leren, de kwaliteit van het onderwijs en de Commissie Dijsselbloem - volop voer voor discussie tussen politici, onderwijsbonden, ex-docenten en de onderwijsinspectie.
Naar aanleiding van één zo'n discussie in De Ochtenden, in april dit jaar, ontvingen wij een mailtje van een verontruste docente, Dynke van der Wijk van het Esdalcollege in Emmen. Zij nodigde ons uit om te komen luisteren naar wat docenten en VWO-leerlingen bij haar op school te zeggen hebben over hun onderwijs, als illustratie voor een landelijk probleem.
Reportage van Tjitske Mussche

De Boeken met Sjoerd de Jong
1) J. Merriënboer, P. Bootsma en P. van Griensven: Van Agt. Biografie, uitg. Boom, ISBN 9789085065562
2) Sjaak Koenis: het verlangen naar Cultuur. Van Gennep, ISBN 9789055159062
3) Ayaan Hirsi Ali en Anna Gray: Adan en Eva. Gruppo Creativo. ISBN 9789078776024