Bureau Buitenland

o.a. Anti-Europa partij Duitsland opgericht, Macht van de Moslimbroeders in Egypte

Bureau Buitenland

o.a. Anti-Europa partij Duitsland opgericht, Macht van de Moslimbroeders in Egypte

De Midden-Oosten gezant van de Europese liberale fractie, Koert Debeuf, is een uur lang te gast. Hij woont in Egypte en volgt vanuit Cairo de Arabische Lente, voelt de polsslag van de Egyptische revolutie en gaat bij nacht en ontij de grens van Syrië over. Afgelopen week was Koert Debeuf even in Brussel en Chris Kijne sprak met hem voor Bureau Buitenland. Ook in de uitzending: de pas opgerichte anti-EU partij in Duitsland en de nieuwe president van Italië.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

geen titel

vanaf 00:04:20

Anti-Europa partij Duitsland opgericht Vandaag wordt de nieuwe Duitse partij Alternative für Deutschland opgericht. Een politieke partij die pleit voor afschaffing van de Euro. We spreken met Helmut Hetzel over de kansen van deze partij en de gevolgen voor Europa. Italië kiest een nieuwe president Het parlement van Italië komt komende week bij elkaar om een nieuwe president te kiezen. Het land verkeert in een politieke patstelling sinds de verkiezingen van eind februari: er is nog geen zicht op een nieuwe regering. Kan de nieuwe president Italië de oplossing brengen en wie is hiervoor de aangewezen persoon? Daarover praten we met Eric Arends, redacteur bij VPRO radio en Italië-kenner. Koert Debeuf Vandaag is de Midden-Oosten gezant van de Europese liberale fractie Koert Debeuf een uur lang te gast. Hij woont in Egypte en volgt vanuit Cairo de Arabische Lente, voelt de polsslag van de Egyptische revolutie en gaat bij nacht en ontij de grens van Syrië over. Afgelopen week was Koert Debeuf even in Brussel en Chris Kijne sprak met hem voor Bureau Buitenland. Commandant Vrij Syrische leger wil wapens De burgeroorlog in Syrië woedt nu al zo’n twee jaar en er lijkt voorlopig geen oplossing in zicht. De oppositie voert een ongelijke strijd tegen de luchtaanvallen van het Syrische leger. Koert Debeuf haalde vorige maand Selim Idriss, commandant van het Syrische Leger naar Brussel. Fred Stroobants was erbij en sprak met Idriss. Macht van de Moslimbroeders in Egypte Ook in Egypte is er nog altijd veel onrust. Er is veel kritiek op de machtspositie van de Moslimbroeders. We praten verder met Koert Debeuf over de actuele situatie in Egypte. De toekomst en de rol van Europa Is de situatie in Egypte maatgevend voor de hele Arabische lente? Hoe zal de revolutie in de andere landen zich ontwikkelen? En: welke rol speelt Europa hier in? Is er zicht op een gemeenschappelijk Europees buitenlandbeleid?

geen titel

vanaf 00:05:23

Vandaag wordt de nieuwe Duitse partij Alternative für Deutschland opgericht. Een politieke partij die pleit voor afschaffing van de Euro. We spreken met Helmut Hetzel over de kansen van deze partij en de gevolgen voor Europa.

geen titel

vanaf 00:09:40

Vandaag is de Midden-Oosten gezant van de Europese liberale fractie Koert Debeuf een uur lang te gast. Hij woont in Egypte en volgt vanuit Cairo de Arabische Lente, voelt de polsslag van de Egyptische revolutie en gaat bij nacht en ontij de grens van Syrië over. De burgeroorlog in Syrië woedt nu al zo’n twee jaar en er lijkt voorlopig geen oplossing in zicht. De oppositie voert een ongelijke strijd tegen de luchtaanvallen van het Syrische leger. Koert Debeuf haalde vorige maand Selim Idriss, commandant van het Syrische Leger naar Brussel. Fred Stroobants was erbij en sprak hem. Ook in Egypte is er nog altijd veel onrust. Er is veel kritiek op de machtspositie van de Moslimbroeders. We praten verder met Koert Debeuf over de toestand waar Egypte nu in verkeert. Is de situatie in Egypte maatgevend voor de hele Arabische lente? Hoe zal de revolutie in de andere landen zich ontwikkelen? En: welke rol speelt Europa hier in? Is er zicht op een gemeenschappelijk Europees buitenlandbeleid?

geen titel

vanaf 00:49:38

Het parlement van Italië komt komende week bij elkaar om een nieuwe president te kiezen. Het land verkeert in een politieke patstelling sinds de verkiezingen van eind februari: er is nog geen zicht op een nieuwe regering. Kan de nieuwe president Italië de oplossing brengen en wie is hiervoor de aangewezen persoon? Daarover praten we met Eric Arends, redacteur bij VPRO radio en Italië-kenner.

advertentie