Het Gebouw

Blok 1 : 07.00-09.00 uur

Het Gebouw

Blok 1 : 07.00-09.00 uur

07.00-09.00 uur
Eerste blok van Het Gebouw van 3 oktober 1986, met om:
07.11 uur Ronald van den Boogaard in gesprek met collega verslaggever Godfried van Run over de vraag hoe de vliegbasis Woensdrecht zich gaat voorbereiden op de komst van 700 Amerikanen.
07.16 uur rubriek 'DPA' waarin berichten van 'Dorrestijns Pers Agentschap' door schrijver en cabaretier Hans Dorrestijn.
07.19 uur telefonisch interview van Ronald van den Boogaard met het Amsterdamse PvdA-raadslid Jan van Dijk over de fototentoonstelling van schrijver W.F. Hermans in het Stedelijk Museum.
Op 1 oktober 1986 stelde het Amsterdamse PvdA-raadslid Van Dijk schriftelijke vragen aan het college van B&W over de toepassing van de notitie ‘Amsterdam en het Zuid-Afrikaanse apartheidsregime’. Daarin stond: “Zuid-Afrikaanse kunstenaars, alsmede personen voorkomend op de zogenaamde zwarte lijst van de Verenigde Naties zijn in Amsterdam niet welkom”. Het raadslid wees erop dat Hermans op die lijst stond. Vervolgens stelde hij de vraag of de fototentoonstelling van Hermans, die op dat moment in het Stedelijk Museum werd gehouden, niet in strijd was met deze notitie. Het college moest toegeven dat de tentoonstelling volgens de notitie inderdaad niet had mogen plaatsvinden.
07.40 uur reportage van Marly Hermes en Rob Scheers over Noordzeekwik en vis met kanker.
07.50 uur interview van Jan Willem Roks met een poes.
07.53 uur memo door Cor Galis.
08.10 uur rubriek 'DPA' waarin berichten van 'Dorrestijns Pers Agentschap' door schrijver en cabaretier Hans Dorrestijn.
08.17 uur rubriek 'De Tafel van NL' gepresenteerd door Djoeke Veeninga en Michal Citroen.
Met Huib Hendrikse over Tsjernobyl en aan de telefoon Simon Rozendaal, Vi Coco over de Antillen, Leo Maas en Ab Courant over Griekenland en spionagefoto's, en Michel Korzec over China.

Onderbroken door Ster-Nieuws-Ster.
Tijden bij benadering.
Programma niet afgeluisterd. Beschrijving is gemaakt op basis van programmagegevens.