Het Gebouw

Eerste uur van Het Gebouw van 19 december 1986

Het Gebouw

Eerste uur van Het Gebouw van 19 december 1986

07.00-08.00 uur
Eerste uur van Het Gebouw van 19 december 1986, met om:
07.10 uur Henk van Hoorn in gesprek met Volkskrant correspondent Paul Brill, naar aanleiding van de terugkeer uit gevangenschap van de Amerikaan Eugene Hasenfus, die omdat hij wapens transporteerde voor de rebellen in Nicaragua tot 30 jaar gevangenschap werd veroordeeld.
07.18 uur Tot voort kort konden werkloze gehuwde vrouwen geen aanspraak maken op een WWV uitkering bij ontslag. FNV heeft hierover een uitspraak gevraagd van het Europees Hof gestapt, dat heeft uitgesproken dat werkloze gehuwde vrouwen inderdaad recht hebben op WWV uitkering op grond van het gelijkheidsbeginsel. Staatssecretaris De Graaf van Sociale Zaken legt deze uitspraak voorlopig naast zich neer. Ger Jochems in gesprek met jurist Dienand Christe over de vraag op de staatssecretaris een uitspraak van het Europees Hof naast zich neer kan leggen.
07.34 uur Henk van Hoorn in gesprek met oprichter en directeur Herman van der Meiden van de Stichting Bos en Hout over de gezondheid van de Nederlandse bossen naar aanleiding van een rapport van Staatsbosbeheer dat de bomen er bedroevend slecht bij staan.
07.46 Fragment uit de aflevering van Het Spoor Terug over De Lusten in de jaren ´60 die zal worden uitgezonden in van 20 december 1986.
07.52 uur Ronald van den Boogaard blikt vooruit op zijn Marathoninterview met Jan Wolkers dat zal plaatsvinden van 8 tot 13 uur in Het Gebouw.

08 - 13 uur Marathoninterview van Ronald van den Boogaard met Jan Wolkers. Dit vijf uur durend Marathoninterview is te beluisteren via de Marathonsite van de VPRO.