Villa VPRO

o.a. Week van het Luisterboek: Blauwbaards Bruiden

Villa VPRO

o.a. Week van het Luisterboek: Blauwbaards Bruiden

EU-parlementarier Marietje Schaake legt uit waarom de EU ... nog niet op de ... heeft gezet. Vrijdag opent de eerste Biennale Online onder leiding van artistiek directeur Jan Hoet. In de week van het Luisterboek leest Renate Dorrestein elke dag voor in Villa VPRO. In juridisch panel Schuld en Boete reageren de advocaten Esther Vroegh, Jan Leliveld en PvdA-kamerlid Jeroen Recourt op de uitspraak in de zaak Moszkowicz.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Marietje Schaake

vanaf 00:02:43

De Nederlandse jihadgangers die naar Syrië zijn vertrokken om daar te vechten, sluiten zich aan bij Al-Nusra. Dat is een organisatie die banden heeft met Al-Qaida. Opvallend is dat Al-Nusra op de zwarte lijst staat in Australië en de Verenigde Staten, maar dat in de Europese Unie de organisatie nog niet is verboden.  Marietje Schaake, D66-Europarlementariër, legt uit.

Renate Dorrestein

vanaf 00:09:41

Boosaardige verhalen. In de week van het Luisterboek presenteert Villa VPRO het verhaal: Blauwbaards bruiden. Geschreven en voorgelezen door Renate Dorrestein. Deel 1.

Jan Hoet over Biennale Online

vanaf 00:15:00

Reflection and Imagination zo heet de Online Biennale, geleid door de Belgische kunstpaus Jan Hoet. 30 curatoren hebben ieder vijf veelbelovende kunstenaars voorgedragen afkomstig uit Europa, Noord- en Zuid-Amerika, Azië en het Midden-Oosten. Onder de kunstwerken zal fotografie, nieuwe media, installatie, performance en traditionele media te zien zijn. Jan Hoet is te gast.

Juridisch Panel

vanaf 00:35:39

Het Hof beslist over het lot van advocaat Bram Moszkowicz. De advocaten Esther Vroegh en Jan Leliveld en PvdA-kamerlid Jeroen Recourt reageren erop. Oud-rechtbankvoorzitter Frits Lauwaars pleitte dit weekend in een afscheidsinterview met Merel van Leeuwen in het Parool voor het vaker inzetten van kroongetuigen. Met Jeroen Recourt blikken we nog even terug op het debat met Teeven van afgelopen donderdag.

advertentie