Villa VPRO

o.a. Mat betekent historisch lage rente voor ons

Villa VPRO

o.a. Mat betekent historisch lage rente voor ons

Assad heeft het verzet in Homs aangevallen. Volgens correspondent Remco Andersen is Assad van strategie veranderd. Hij richt zich de afgelopen weken op de grote steden, in plaats van allerlei kleine verzetshaarden. In Metropolis Radio een reportage van Mitra Nazar over schoonheid in Servië. Elwin de Groot legt uit wat de historisch lage rente van de ECB betekent voor de economie en in het politiek panel Het Vragenuur bespreken CU-fractievoorzitter Arie Slob en de parlementair journalisten Gerard Beverdam (Nederlands Dagblad) en Pim van Galen (NOS) de politieke actualiteit.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Remco Andersen over offensief Assad

vanaf 00:02:50

In de Syrische stad Homs is het regeringsleger een offensief begonnen tegen rebellen die een aantal wijken in het centrum van de derde stad van Syrië in handen hebben. Homs is van strategisch belang voor de regering van Assad. Aan de telefoon correspondent Remco Andersen in Libanon, net terug uit Syrië.

Metropolis Radio: schoonheid in Servie

vanaf 00:08:27

Er is niets wat de ziel zo rechtsreeks raakt als schoonheid, luidt een beroemd gezegde. Maar wat is schoonheid? Hoe ziet het eruit? Onze Metropoliscorrespondenten gaan deze week op zoek naar het schoonheidsideaal in hun land. In de Balkan is het schoonheidsideaal verre van ideaal,  volgens een bekende Servische kunstenaar. Een bijdrage van Mitra Nazar. 

Elwin de Groot over lage rente ECB

vanaf 00:14:01

Vandaag verlaagde de ECB de refirente tot het historisch lage niveau van 0,5%. Elwin de Groot, eurozonestrateeg van de Rabobank, legt uit wat er nu precies gebeuren gaat en welke effecten de ECB maatregelen hebben voor het bedrijfsleven en de spaarders.

Politiek panel Het Vragenuur

vanaf 00:36:48

Met aan tafel CU-fractievoorzitter Arie Slob en de parlementair journalisten Pim van Galen en Gerard Beverdam.

Het parlement, het spel en de knikkers

vanaf 00:36:56

Hij was één van de eerste spindokters in de Haagse politiek. Kay van der Linde. Hij vraagt zich af wat hij zou doen als hij de spindokter van de geplaagde kamervoorzitter Van Miltenburg was. Kay van der Linde in het parlement, het spel en de knikkers gemaakt door Klaas den Tek.

advertentie