geen titel

geen titel

Onderhandelingen met Iran mislukt
De onderhandelingen van de internationale gemeenschap met Iran zijn mislukt. We spreken met Maarten-Jan Hijmans over deze ontwikkelingen. Volgens Israel vertraagt Iran expres de gesperkken bewust om zo tijd te winnen voor om meer uranium te verrijken.
War on talent
Wereldwijd is er een gevecht om internationaal talent aan de gang. We hebben ze nodig als Nederland bovenaan de lijst van Kennislanden wil prijken. Maar is Nederland wel interessant genoeg voor de knappe koppen? En kunnen we wel concurreren met China dat kennis als hoogste prioriteit ziet en er veel geld insteekt?
Hierover is Dorette Corbey; directeur van de AWT, de adviesraad voor wetenschap en technologie te gast en ook Alwin Groen, economisch geograaf, is in de studio.
Hoe aantrekkelijk is Nederland voor internationaal talent?
De Indiase topstudent Soutrik Basu had het voor het uitkiezen, maar hij koos voor een wetenschappelijke carrière aan een Nederlandse universiteit. Ook de 22-jarige Chinese Yu Zhao kwam vijf jaar geleden naar Nederland met een duidelijk doel voor ogen: studeren. Frederique Melman sprak met hen.
Berichten uit Bloggistan: Spanjaarden demonstreren
Buenos Aires, Berlijn, Montreal, Montpellier en Amsterdam: het zijn een paar van de bijna twintig steden in de wereld waar vandaag Spaanse jongeren uit protest de straat op gingen. Katy Sherriff was bij het protest in Amsterdam en sprak met Spanjaarden en Portugezen. Ze legt uit waar het protest over ging.
Risken met Rik: afschrikking
In deze rubriek wordt een internationale kwestie onder de loep genomen. Dit keer belicht redacteur Rik Delhaas het fenomeen afschrikking aan de hand van de situatie in Noord-Korea dat met nucleaire bommen dreigt. Wanneer werkt een afschrikkingbeleid wel en wanneer niet?

Dit fragment is onderdeel van

Bureau Buitenland

De onderhandeling van Iran met de internationale gemeenschap zijn mislukt. Journalist Maarten Jan Hijmans over de gevolgen. Wereldwijd is er een gevecht om internationaal talent aan de gang. Is Nederland wel interessant genoeg voor de knappe koppen? Frederique Melman sprak met twee studenten die bewust voor Nederland kozen. Wereldwijd demonstreren Spaanse jongeren uit protest tegen hun regering. In Risken met Rik: werkt het afschrikkingsbeleid van Noord-Korea?

advertentie