Ronflonflon

Aflevering 272

Ronflonflon

Aflevering 272

Tengevolge van een telfout door Broekema met het draaiboek van de 169ste aflevering loopt de telling van de draaiboeken één achter.

Gasten: Marco Bakker (telefonisch).

Met onder meer en onder andere:
0:00 Jacques houdt een kerstpraatje met Anneke, die benieuwd is naar het concert van Wet WEt Wet op BBC, bijvoorbeeld of zij het lied ‘Getting lucky’ ook zullen zingen. Jan valt binnen en heeft het over een ketting. En Jacques benadrukt het verschil tussen ‘being lucky’ en ‘getting happy’.
2:20 Iedereen valt de studio binnen, zoals Teun Balk, Wilhelmina Kuttje en Jan Vos. 5:30 Bert en Ernie zingen ‘Ik ben een kerstbal’.
8:37 De platenkeuze van J. Falkenbosch uit Vlaardingen (bij Maassluis): ‘Cold Turkey’ door J. Lennon, over een koud op zijn beurt vermoorde kalkoen, aldus Falkenbosch. Balk en Falkenbosch zingen het lied ‘Protest’.
20:17 Joe Turner met ‘Christmas Boogie’.
22:45 Marco Bakker wordt geinterviewd in het kader van ‘wat aten zij’ en wordt en passant bevraagd over zijn rol in de film ‘Het tenenkaasimperium’ en de plannen voor een Draculafilm.
32:50 ‘Het Beieren der klokken’.
37:12 Kloteplaat: Snakefinger met ‘I love Mary’.
38:37 Jacques neemt achterstallige post door.
41:44 Jacques laat de tune van de te verwachten serie ‘We zijn weer thuis’ horen en kondigt deze serie aan.
42:43 Wilhelmina draagt het gedicht ‘Krijg wat’ voor uit haar bundel ‘Alles van niets meer of minder’, geeft aan “ik krijg hier toch wel zo’n kerstkut van” en verlaat de studio.
44:39 Platenkeus van Knasterhuis: Iggy Pop met ‘Real wild child’.
48:10 Bredduvang: Jaap houdt een kersttoespraak en heeft gedronken om zich moed in te praten.
50:40 Vesuvia en Vos brengen het kerstlied ‘Proeft u niets van beproeving’ , waarna Colophon. Discografie: - Bert en Ernie : Ik ben een kerstbal - J. Lennon : Cold Turkey - Snakefinger : I love Mary - Iggy Pop : Real wild child Eigen producties: - ‘Protest’ door Balk en Falkenbosch - ‘Proeft u niets van beproeving’ door Vesuvia en Vos.
Beluister Ronflonflon van 20 december 1989: