Argos

Den Engh en Glen Mills: modetrend of effectieve aanpak?

Argos

Den Engh en Glen Mills: modetrend of effectieve aanpak?

De Glen Mills school en justitiële jeugdinrichting Den Engh zijn in de mode: een harde aanpak van de jeugdcriminaliteit, dat helpt tenminste. Den Engh raakte vorige week in opspraak vanwege klachten van (ex-) personeelsleden.
Zowel Den Engh als Glen Mills claimen dat hun aanpak werkt. Maar klopt die claim? Waarop is het succes van deze instellingen eigenlijk gebaseerd? Wat is de kwaliteit en de onafhankelijkheid van de evaluatieonderzoeken waarnaar de directies van de beide instellingen zo vaak verwijzen?
In Argos: De harde aanpak. Effectieve methode of modegril van bestuurders die graag daadkrachtig willen overkomen?

***

En verder: De leiding van Handicamp, een lentekamp voor gehandicapten, is boos op de Nederlandse Spoorwegen. De NS verbood dinsdagmiddag op het station in Heerlen een groep van vijftien gehandicapten, onder wie negen rolstoelers, in de trein naar Valkenburg te stappen. Dat zou te veel tijd in beslag nemen, waardoor de trein vertraging zou oplopen. Volgens de NS hadden de gehandicapten een dag van tevoren moeten melden dat ze van de trein gebruik wilden maken. In dat geval zou er iemand zijn aangewezen om het speciale invalidenplatform op het perron te bedienen. Een gesprek met een van de deelnemers van het Handicamp en een reactie van de NS