Argos

Eigen rechter spelen

Argos

Eigen rechter spelenMilitairen, die zélf strafbare feiten van militairen berechten. En artsen, die zélf strafbare feiten van artsen afhandelen. Dat lijkt in strijd met een van de peilers van de Nederlandse rechtstaat, namelijk een onafhankelijke rechterlijke macht. Maar door de zaak-Eric O. gaan er veel stemmen op dat het Openbaar Ministerie zich niet moet bemoeien met militaire zaken en dat de berechting van militairen weer in handen moet komen van de militaire sector zelf.
Argos bericht deze week over een andere beroepsgroep, die ook zijn eigen rechtspraak wil regelen: de medische sector.

De Nederlandse artsenorganisatie KNMG vindt dat het Openbaar Ministerie weinig subtiel te werk gaat en van de medische wereld moet afblijven. Voor medische missers hebben we immers al ons eigen Medisch Tuchtrecht, aldus de KNMG. Door de bemoeienis van het OM worden artsen dubbel bestraft.
---

Gratis Eindhovens Dagblad?

In het Eindhovens Dagblad stelde de chef regio woensdag voor om van de regionale krant een gratis krant op tabloidformaat te maken, net als Metro en Spits. Hoofdredacteur Joep van der Hart had twee weken eerder bij de Ondernemingsraad ook al de mogelijkheid besproken om van het Eindhovens Dagblad een gratis krant te maken. Een gesprek met hoofdredacteur Joep van der Hart.
---