Argos

JSF-project. Is er een weg terug?

Argos

JSF-project. Is er een weg terug?

11.00 - 12.00: ARGOS


Het CDA en VVD willen samen met D66 verder. Maar daarmee zijn de coalitiebesprekingen nog niet rond. Want ook deze regeringscombinatie moet nog pijnlijke keuzes maken over bezuinigingen die ingrijpende gevolgen zullen hebben. Dezelfde dilemma's tijdens de mislukte onderhandelingen tussen CDA en PvdA zullen nu ook weer opduiken. Zeker voor D66, dat regeringsdeelname bijvoorbeeld afhankelijk stelt van extra geld voor onderwijs.
Waar moet al dat geld vandaan komen?

Argos neemt vandaag een bezuinigingskeuze onder de loupe, die tussen CDA en PvdA al een groot struikelblok was: het gevechtsvliegtuig de Joint Strike Fighter.
Tot nu toe was D66 ook tegen dit miljarden-verslindende JSF-project. Stappen ze uit of niet?

**
Aansluitend op bovenstaande reportage een debat met Frans Timmermans, PvdA Tweede Kamerlid en Hans van Baalen, VVD Tweede Kamerlid.
Gerard Legebeke praat met hen.

Argos werd deze week gemaakt door Gerard Legebeke, Lejo Siepe en Barbara Schreuders.

====


Buiten Argos in dit uur:

De piraterij op de wereldzeeën heeft in de eerste drie maanden van dit jaar recordhoogten bereikt. Het Internationaal Maritieme Bureau maakt melding van ruuim 100 aanvallers door zeerovers.

Aan de telefoon is Fred van Wijnen, vice-voorzitter van de NEderlandse Vereniging van Kapiteins ter Koopvaardij, NVKK. Een organisatie die zich zeer in het fenomeen piraterij interesseert.

====