Argos

interne wachtlijsten in verpleeghuizen

Argos

interne wachtlijsten in verpleeghuizen

11.00 - 12.00: ARGOS


Het aantal wachtenden op een plaats in verpleeg- en verzorgingshuizen daalt voor het eerst sinds jaren. Dat lijkt een succes, maar in feite worden de problemen niet opgelost maar doorgeschoven. De wachtlijsten om de instellingen binnen te komen nemen weliswaar af, maar ‘achter de poort’ nemen de onzichtbare wachtlijsten toe.
Wie binnen is, krijgt nog steeds geen goede verzorging. Door gebrek aan personeel en geld kalft de zorg zienderogen af. Bewoners worden bijvoorbeeld niet genoeg verschoond, gaan minder vaak onder de douche en de veiligheid laat te wensen over.

De Groningse advocaat Anthony Wijnberg maakt in dit programma bekend dat hij een rechtszaak gaat aanspannen tegen verpleeghuis De Twaalf Hoven in Winsum, namens familieleden van bewoners. Op deze manier wil de advocaat via de rechter bij de overheid adequatere zorg afdwingen. Eerder dwong Wijnberg met een gelijksoortige rechtszaak meer en betere thuiszorg af.

Argos over wachtlijsten, die onzichtbaar worden gemaakt.

**
Argos werd deze week gemaakt door Gerard Legebeke en Lejo Siepe.

====


** Buiten Argos in dit uur:

Interpol is een onderzoek begonnen naar de raadselachtige verdwijning van een 727 Boeing. Dat gebeurde niet in de Bermuda-driehoek, maar in zuid-afrika. Op 25 mei zagen getuigen op de luchthaven van de Angolese hoofdstad Luanda een blanke man in het toestel stappen en wegvliegen, zonder toestemming. Sindsdien is niets meer van de man noch het toestel vernomen.

Aan de lijn hebben we Henk De Vries, hij is voorzitter van de Vereniging van Nederlandse verkeersvliegers en ook zelf piloot.

====