Argos

De droom van Jeroen Soer: Een reconstructie van de teloorgang van RTV West

Argos

De droom van Jeroen Soer: Een reconstructie van de teloorgang van RTV West

RTV-West zit diep in de problemen. Een tekort van 1,3 miljoen gulden voor dit jaar en een marktaandeel dat is gezakt van 15% naar minder dan 5%. Adverteerders lopen weg, en de problemen leidden er zelfs toe dat het hele managementteam op een zijspoor is gezet. De problemen begonnen op 1 april 2003, toen er een nieuw, revolutionair format voor de radio-uitzendingen werd ingevoerd. All talk, all news, all day, praatradio geïmporteerd uit de Verenigde Staten. Een manier van radio maken die nieuwe, jonge luisteraars naar RTV-West moest lokken. Maar dat concept is volledig mislukt. Met als gevolg, een diepgaande reorganisatie, freelancers de deur uit, tientallen vaste banen op de tocht, en een onderzoek van de provincie naar de oorzaak van de problemen. Drijvende kracht achter het nieuwe project: Jeroen Soer. Twee dagen nadat het nieuwe format is ingevoerd nam Soer ontslag. Vorige maand begon hij aan een nieuwe baan, als directeur bij de VARA.
In Argos een onderzoek naar de problemen bij RTV-West. Een verhaal over een omroepbaas die selectief onderzoeksgegevens gebruikte om zijn droom te verwezenlijken, en daarna vertrok om elders aan een nieuwe carrière te beginnen.
En Verder:
Vanochtend geeft de parlementaire onderzoekscommissie Integratiebeleid een persconferentie over de inrichting van het onderzoek. SP-kamerlid Ali Lazrak heeft zich op het laatste moment teruggetrokken uit de commissie, staat te lezen in Vrij Nederland van deze week. Een gesprek met Lazrak.

advertentie