Villa VPRO

o.a. Een nieuw Pakistan in de regio, Eerste 'brievenbusfirma' in Nederland aangepakt

Villa VPRO

o.a. Een nieuw Pakistan in de regio, Eerste 'brievenbusfirma' in Nederland aangepakt

Belastingparadijs Holland wordt flink op de vingers getikt door Brussel, Pakistan maakt zich op voor nieuwe rol in de regio en aandacht voor cultuur in onze Villa. En in onze wekelijkse juridische panel aandacht voor het laatste nieuws uit de onderwereld en rechtbank.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Bram van Ojik

vanaf 00:02:02

Het Portugese energiebedrijf EDP moet in Nederland zes keer zoveel belasting betalen dan ze tot nu toe deed. Daar staat de Europese commissie op. EDP had in ons land een brievenbus-firma. Die brievenbus had een deal met de Fiscus, waardoor ze maar heel weinig hoefde af te dragen. Fractievoorzitter Bram van Ojik van GroenLinks reageert. 

Metropolis Jemen

vanaf 00:09:28

In Nederland moeten veel soldaten binnenkort op zoek naar ander werk. Ook defensie moet bezuinigen. Voor ons een reden om onze Metropolis-correspondenten de wereld rond te laten marcheren op zoek naar soldatenverhalen. Met vandaag een bijdrage van Judith Spiegel uit Jemen.

Pakistaanse verkiezingen

vanaf 00:14:07

De winnaar van de Pakistaanse verkiezingen, Nawaz Sharif,  is begonnen met de vorming van een nieuwe regering. De Verenigde Staten en de buurlanden kijken gespannen mee. De toekomst van de regio hangt nauw samen met de keuzes van de nieuwe premier.

Cultuurrubriek

vanaf 00:35:49

Onlangs opende in het Stedelijk Museum de tentoonstelling Communitas, het eerste grote overzicht van Aernout Mik in Nederland sinds dertien jaar. De expositie is inmiddels alom bejubeld. Cultuurredacteur Anton de Goede probeert er achter te komen wat er zo goed aan is.

Schuld & Boete

vanaf 00:41:50

In Schuld & Boete over het gevaar dat leken voor CSI-detectives gaan spelen, het vervroegen van gevangenisstraffen en een opmerkelijke uitspraak van de Hoge Raad dat met de eigen werkdruk te maken lijkt. Deze onderwerpen bespreken we met strafrechtadvocaat Marnix van der Werf, misdaadverslaggeefster Marian Husken  en Jeroen Recourt, Tweedekamerlid en oud-rechter.

advertentie