Argos

Hoe veilig is de Haagse tramtunnel?

Argos

Hoe veilig is de Haagse tramtunnel?

De Haagse tramtunnel is nu bijna drie maanden open. De opening betekende het einde van een lijdensweg van jarenlange vertraging door lekkages en steeds hogere bouwkosten. Maar is de tunnel ook veilig? Na de tunnelrampen in ondermeer Kaprun is die vraag actueler dan ooit. In hoeverre heeft de gemeente Den Haag zich gehouden aan het veiligheidsplan voor de tunnel? Hoe veilig is de tunnel als er ooit brand uitbreekt?

Argos onderzocht die vraag al eerder en onderzoekt vandaag verder. In hoeverre hebben B&W de gemeenteraadsleden juist geïnformeerd over de aanwezige nooduitgangen?
---

Record weggestuurde wethouders

Vorig jaar werd een record aantal wethouders weggestuurd. Dat is een gevolg van de invoering van het duale stelsel in 2002, betoogt Henk Bouman, redacteur van het blad Binnenlands bestuur, die er een onderzoek naar deed dat vandaag wordt gepubliceerd. Een gesprek met Bouman over de effecten hiervan.
---

Extra etages

In de Gemeenteraad van Den Haag wil de fractie van de VVD dat er extra etages kunnen worden gebouwd op huizen. Dit voorstel komt onder andere van het VVD-fractielid Anne Mulder. Een gesprek met hem over zijn plannen.
---