Argos

Gewelddadige uitzetting Zestienhoven (deel 2)

Argos

Gewelddadige uitzetting Zestienhoven (deel 2)

Geactualiseerde herhaling van een eerdere uitzending over een geweldadige uitzetting. Vorige jaar, in de nacht van 8 september zette de IND samen met de Belgische autoriteiten vanuit het uitzetcentrum Zestienhoven in Rotterdam een groep van 35 illegale Afrikanen uit naar Nigeria. De uitzetting ontaardde in een urenlange vechtpartij tussen een aantal Afrikanen en de Koninklijke Marechaussee. De Kmar hanteerde ondermeer een brandslang om de illegalen uit een cellenbus te spuiten. Ook werd gebruik gemaakt van pepperspray, zo blijkt nu.
Argos beschikt over gedetailleerde verslagen van deze gedwongen uitzettingen. Het toepassen van geweld tegen deze groep vreemdelingen werd aanvankelijk door de Kmar in de doofpot gestopt.
---

Als Antilliaanse jongeren naar Nederland komen voldoet het leven hier meestal niet aan de hoge verwachtingen en krijgen ze vaak grote problemen. Om leeftijdgenoten te waarschuwen gaan Antilliaanse jongeren met het toneelstuk "Hoor Mij" naar Curacao. In het toneelstuk laten zij zien dat Nederland geen paradijs is zoals velen van hen denken.
Aan de telefoon zijn Mignella Weyman en Stefanie Simmon, beiden spelen in het toneelstuk.
---