Argos

De kogel voor Verdonk

Argos

De kogel voor Verdonk

"Er is geschoten op het raam van de werkkamer van minister Verdonk." Groot nieuws vorige week donderdagavond. Op vrijdag zeiden diverse ministers geschokt te zijn. De indruk werd gewekt dat de minister van Vreemdelingenzaken aan een aanslag was ontsnapt. Premier Balkenende sprak op zijn wekelijkse persconferentie over sporen van een kogel, maar trok die woorden daarna weer in. Op zaterdag liet het Nederlands Forenssisch Instituut (NFI), dat de beschadigde ruit onderzoekt, weten dat het raam hoogstwaarschijnlijk helemaal niet met een vuurwapen is beschoten.
In verschillende media werd vervolgens gesuggereerd dat het foute bericht over de kogel op Verdonk bewust zou zijn gelanceerd om de toenemende kritiek op de minister te smoren. Argos reconstrueert hoe het bericht over de kogel de wereld in kwam. Zat daar een politieke bedoeling achter?
---

Minister Hoogervorst vindt dat alle patiënten recht hebben op dure medicijnen als deze noodzakelijk zijn. Wanneer een ziekenhuis om financiële redenen weigert de dure geneesmiddelen te verstrekken, mag het de desbetreffende behandeling niet langer aanbieden. 'Je doet het goed of je doet het niet' , aldus Hoogervorst. De minister reageerde hiermee op vragen van de 2de Kamer naar aanleiding van verhalen over zwaar zieke patiënten die in toenemende mate op een 'nee' van ziekenhuizen stuitten.
Aan de telefoon prof. dr. H. Büller voorzitter van de raad van bestuur van het Erasmus MC Rotterdam