Argos

Nederland en wapens voor Israel.

Argos

Nederland en wapens voor Israel.

Ondanks het staakt-het-vuren in Libanon voerden Israëlische commando's afgelopen weekeinde een operatie uit op Libanees grondgebied. Zelfverdediging, zo luidde de verklaring van Israel, om de aanvoer van wapens vanuit Syrië naar Hezbollah in Libanon te verhinderen.

Maar hoe staat het met de wapenaanvoer naar Israel? Hoe kan het dat er vanuit Nederland op grote schaal wapens en ander militair materiaal naar Israel gaan, terwijl er in Nederland een wapenexportverbod voor Israel geldt.

En ook:
De studie geneeskunde blijft populair. Dit jaar stonden meer dan 6500 jongeren te trappelen voor de poorten van de universiteit, terwijl er nog geen 3000 plaatsen waren. De opleiding tot arts is veranderd. Je leert niet alleen prikken, snijden, pleisters pakken en medicijnen uitdelen, maar in ieder geval ook communiceren. Als je dat niet kunt, red je het niet. Eva van Velzen kan kennelijk communiceren want zij krijgt haar bul op vrijdag 25 augustus. Mevrouw van Velzen heeft gedurende haar opleiding een dagboek bijgehouden, gepubliceerd in Medisch Contact.

'Emma, dagboek van een medisch student', uitg. Medidact Belvedere, ISBN 90 7173 6326

advertentie