Argos

Het privatiseren van het terugkeerbeleid onder minister Verdonk - update

Argos

Het privatiseren van het terugkeerbeleid onder minister Verdonk - update

De Immigratie en Naturalisatie Dienst (IND) werkte twee jaar lang samen met een particulier Zuid-Afrikaans bedrijf uit Johannesburg om Somalische vluchtelingen op een schimmige manier terug te brengen naar Somalië. In totaal werden 37 Somaliërs met behulp van Snyman Migliori International ( SMI) uitgezet. Het bedrijf ontving van de Nederlandse overheid 100.000 euro voor haar diensten. Dat blijkt uit recente antwoorden op Kamervragen naar aanleiding van een eerdere Argos-uitzending over dit onderwerp. Maar hoe kwam het Zuid-Afrikaanse bedrijf aan Somalische paspoorten als het centrale bevoegd gezag door oorlog en geweld ontbreekt? Op welke manier werden deze Somaliërs naar het land van herkomst gebracht? En waarom zijn de Nederlandse autoriteiten gestopt met de samenwerking met Snyman Migliori International? Argos over de mislukte privatisering van het terugkeerbeleid.

China volgen met argusogen
Alle kritische berichten in de media over de vervuilde producten uit China die naar Nederland zijn verscheept, zijn volgens hoogleraar Peter Ho een zegen. Het dwingt de Chinezen om kritisch naar de productieprocessen in hun eigen fabrieken te kijken en dat is bittere noodzaak. Ho schreef eerder het boek China's Limits to Growth waarin hij analyseerde dat de schaal, schaarste en snelheid de ontwikkeling van China bepalen.

De Boeken met Aukje Holtrop
* J.M. Coetzee: Dagboek van een slecht jaar. Cossee. ISBN 978 90 5936 169 0
* Nora Ephron: Wat baal ik van mijn hals. Contact. ISBN 978 90254 1800 7
* Pim Ligtvoet: 'Ik heb een heel tijdje niets van me laten horen'. Joden in de Zaanstreek. Uitgeverij Noord-Holland, Bureau Discriminatiezaken Zaanstreek/Waterland. ISBNM 978 9078381 082