Argos

Martelen in Irak

Argos

Martelen in Irak

Demissionair minister Henk Kamp voert in zijn laatste dagen op Defensie een ware veldtocht tegen de Volkskrant; vanwege een onthulling over militaire verhoorpraktijken in Irak, waarvan de minister zélf heeft toegegeven dat ze niet in de haak waren. De krant heeft zich inmiddels zo in het defensief laten dringen, dat ze afgelopen zaterdag haar bronnen min of meer prijsgaf. Is de woede van de bijna ex-minister terecht? Zijn hij en zijn organisatie het slachtoffer van misleidende informatie? Of is Kamps opwinding een poging om de aandacht af te leiden van wat er werkelijk misging in Irak? En is er een ontwikkeling gaande om bij Nederlandse militaire missies in het buitenland onafhankelijke kritische pottenkijkers buiten de deur te houden; of het nu om journalisten of om onderzoekers van de marechaussee en het OM gaat?


De drugspassage uit het regeerakkoord
Al jaren zet CDA-burgemeester Gerd Leers zich in voor de legalisering van softdrugs. In zijn gemeente Maastricht zou legalisering een hoop problemen wegnemen, maar het nieuwe Regeerakkoord komt bepaald niet aan zijn wens tegemoet. Sterker, er staat: 'De bestrijding van wietteelt wordt geïntensiveerd' en ' Coffeeshops in de grensstreek worden tegengaan'. Leers reageert.

De boeken met Aukje Holtrop
- Michiel Krielaars en Hans Driessen: Ooggetuigen van de Russische geschiedenis. Bert Bakker. ISBN 978 90 351 3062 3
- Lev N.Tolstoj: Kinderjaren. Vertaling: Arthur Langeveld. Hoogland & van Klaveren. ISBN 90 76347 64 6 - Pieter Stokvis (red): Geschiedenis van het privé;even. Sun/ OUNL. ISBN 978 90 8506 294 3
- Guus Middag: Het wezen van de wolk. Van Oorschot. ISBN 9 789028 240704.