Argos

Debat over emissiehandel via Clean Development Mechanism (CDM)

Argos

Debat over emissiehandel via Clean Development Mechanism (CDM)

Gisteren werd bekend dat de CO2-uitstoot sterk toeneemt. De stijging is groter dan in het meest pessimistische scenario is voorzien. Dat schrijft een internationaal team van onderzoekers in het Amerikaanse wetenschapstijdschrift ‘Proceedings’. De stijging is vooral te danken aan de snel ontwikkelende economieën in China en India.
In Nederland wordt de CO2-uitstoot vooral omlaag gebracht door het kopen van emissierechten in het buitenland, met name in China en India. Critici van die aankopen spreken over een slecht werkend systeem dat zelfs perverse trekken vertoont. Daarover gaan we praten in Argos supplement met een actievoerder een politicus en een zakenman; met Donald Pols, campagneleider klimaat van Milieudefensie, Diederik Samson, PvdA Tweede Kamerlid en Daan Dijk adjunct directeur Maatschappelijk Verantwoordelijk Ondernemen van de Rabobank, gespreksleider is Kees van den Bosch.
We beginnen met een korte samenvatting van eerdere Argos-uitzendingen over het broeikaseffect.


Architectuur Biënnale
Donderdag opent de derde Internationale Architectuur Biënnale in Rotterdam. “Vorm en de Stad” is het thema. Architecten, kunstenaars en beleidsmakers vinden elkaar in debatten, exposities, films en masterclasses. Aandacht voor de nieuwe inzichten van (onder voorbehoud) architect Dennis Kaspori.

Anker is pleiten
De juridische rubriek met Willem Anker, van advocatenkantoor Anker & Anker, over rechtspraak en de advocatuur.