Argos

Het broeikaseffect

Argos

Het broeikaseffect

ARGOS: Het broeikaseffect
Het momentum is er. Al Gore is genomineerd voor een Oscar voor zijn documentaire over het broeikaseffect. In het kielzog van die film lijkt de politiek 'om'. Balkenende en Blair stuurden een brandbrief aan de Europese leiders. Het warmere klimaat laat zich steeds meer gelden. Kortom, nu is de tijd rijp voor een serieuze aanpak van het broeikaseffect. Maar gaat het ook gebeuren? En welke maatregelen kunnen de komende vier jaar door een nieuwe Nederlandse regering genomen worden? Een debat daarover met energiedeskundige Wim Turkenburg, hoogleraar in Utrecht en de Tweede Kamerleden en toekomstige coalitiepartners Diederik Samson (PvdA) en Liesbeth Spies (CDA).

MANNELIJK SLACHTOFFER EERWRAAK
Sherief Mukhtar is jong en veelbelovend. Het leven lacht hem toe en hij is populair bij (vooral Turkse) meiden. Zijn vrienden waarschuwen hem nog: Turkse vaders willen alleen Turkse echtgenoten voor hun dochters. Maar Sherief is optimistisch: hij is weliswaar van Soedanese afkomst, maar ook moslim. Dit optimisme komt hem duur te staan: zijn relatie met Dilara moet hij afbreken onder druk van haar familie; het jaar daarop breekt de hel los als hij met zijn nieuwe vriendinnetje Aselya wordt gesignaleerd. Sherief vreest voor zijn leven en duikt onder.
Sherief Mukhtar schrijft zijn verhaal als een van de eerste mannelijke slachtoffers van eerwraak in ons land. Turks Goud ligt sinds vorige week in de boekwinkel. Sherief vertelt hoe het inmiddels met hem gaat.

Turks Goud uitgegeven door Uitgeverij Van Gennep. ISBN 9789055157358 en kost 14.95 Euro.

ANKER IS PLEITEN
Iedere twee weken is advocaat Willem Anker te gast in de rubriek 'Anker is pleiten', waarin hij uitweidt over juridische zaken.

advertentie