Argos

o.a. De Matthäus in gestripte uitvoering

Argos

o.a. De Matthäus in gestripte uitvoering

*** Reportage: de Matthäus in gestripte uitvoering

Traditiegetrouw wordt in de weken voor Pasen, overal in het land, de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach ten gehore gebracht. In de wildgroei aan verschillende uitvoeringen geldt de Matthäus van de Nederlandse Bachvereniging als toonaangevend. En nu juist die uitvoering gaat dit jaar heel anders klinken, met nog maar ruim de helft van musici en zangers. Maar staan de liefhebbers wel open voor deze verandering? Een reportage van Anita van der Hulst.

===
De Matthäus (of: Matthaeus) Passion in de nieuwe transparante uitvoering in een kleine bezetting van De Nederlandse Bachvereniging wordt op 13 april (Witte Donderdag) uitgezonden bij de AVRO op Radio 4 van 13.00-16.00 uur.

*** Gesprek: Frans van Vught

Het wordt buitenlandse studenten moeilijk gemaakt om in Nederland te komen studeren. De Landelijke Studenten Vakbond publiceerde vorige week een inventarisatie van de problemen waar buitenlandse studenten mee te maken krijgen. Hoe kunnen de Nederlandse universiteiten de concurrentieslag met de Amerikaanse en Aziatische universiteiten winnen? Of gaan we het definitief verliezen van Yale en Harvard? Een gesprek met Frans van Vught, oud-rector van de Universiteit Twente. Hij maakt zich sterk voor innovatief en ambitieus onderwijs in Nederland en Europa.