Argos

o.a. Werkt Bureau Medische Advisering zorgvuldig genoeg voor asielzoekers?

Argos

o.a. Werkt Bureau Medische Advisering zorgvuldig genoeg voor asielzoekers?

Het Bureau Medische Advisering, onderdeel van de IND, beoordeelt of het medisch verantwoord is om een asielzoeker uit te zetten naar het land van herkomst. De wijze waarop het BMA tot zijn beoordeling komt staat al geruime tijd bloot aan zware kritiek. Volgende week verschijnt er een rapport van de Inspectie voor de Gezondheidszorg over het BMA. Een reportage over de knelpunten.

*****

Is bondscoach Marco van Basten wel met de juiste selectie afgereisd naar het WK in Duitsland. Een discussie onder kenners.

Nigel de Jong en Stijn Schaars zijn opgeroepen om zich bij het trainingskamp van het Nederlands elftal te melden in Hinterzarten. De namen van deze twee spelers worden mogelijk doorgegeven bij de FIFA als blijkt dat een van de geblesseerde internationals niet op tijd fit is voor het WK. Zondag opent Nederland het WK met de wedstrijd tegen Servië & Montenegro. Marco van Basten kan tot 24 uur voor de aftrap een geblesseerde speler vervangen.

De selectie:
Doel: Edwin van der Sar (Manchester United), Maarten Stekelenburg (Ajax) en Henk Timmer (AZ) Verdediging: Khalid Boulahrouz (Hamburger SV), Giovanni van Bronckhorst (Barcelona), Tim de Cler (AZ), John Heitinga (Ajax), Kew Jaliens (AZ), Jan Kromkamp (Liverpool), Joris Mathijsen (AZ), André Ooijer (PSV) Middenveld: Mark van Bommel (Barcelona), Phillip Cocu (PSV), Denny Landzaat (AZ), Hedwiges Maduro (Ajax), Wesley Sneijder (Ajax), Rafael van der Vaart (Hamburger SV) Aanval: Ryan Babel (Ajax), Dirk Kuyt (Feyenoord), Robin van Persie (Arsenal), Ruud van Nistelrooy (Manchester United), Arjen Robben (Chelsea) en Jan Vennegoor of Hesslink (PSV).

De Oranjefans en vaste bezoekers van koffiehuis De Aanloop in het Haagse Laakkwartier bespreken de regels die de gemeente heeft ingesteld tijdens de WK. Is het nog wel leuk in Den Haag.