Argos

Kindsignalen (Deel 2) en Korpschef Meijboom over de politie in 2008

Argos

Kindsignalen (Deel 2) en Korpschef Meijboom over de politie in 2008

Kindermishandeling is afgelopen jaar een veel besproken onderwerp geweest. De afwikkeling van de rechtzaak tegen de vader van het Maasmeisje Jessica, De vrijspraak van de gezinsvoogd van het meisje Savannah, en een minister van Jeugd en Gezin die maatregel na maatregel aankondigt om de jeugdzorg te verbeteren. Ook in Argos hebben we veel aandacht besteed aan de jeugdzorg, en dat begon eind 2006, met een uitgebreid programma over het Advies en Meldpunt Kindermishandeling. Dat is de instantie waar iedereen die een vermoeden heeft van kindermishandeling, dit kan melden.
Welke meldingen worden aangenomen? En waarom? Met die vraag in het achterhoofd mochten we twee weken lang alle gesprekken bij het meldpunt opnemen. Vorige week kon u de herhaling van deel 1 horen, waarin duidelijk werd hoe gevallen werden geselecteerd. Vandaag aandacht voor de vraag hoe het AMK hulp in gang zet.

---

Korpschef Aad Meijboom over de politie in 2008
De samenleving is veiliger geworden, maar ook agressiever. Dat is de rode draad in de nieuwjaarstoespraken van de Nederlandse korpschefs. De lontjes zijn kort en de jaarwisseling die zeer onrustig verliep, is daar een goed voorbeeld van. Brandweer, hulpverleners en politie draaiden overuren. Aad Meijboom, voorzitter van de raad van hoofdcommissarissen en Rotterdams korpschef staat bekend om zijn creatieve aanpak. Zo wil hij onbemande zeppelins inzetten bij grote evenementen. Wat is zijn antwoord op de toenemende agressie? Hoe kijkt hij naar de personeelstekorten bij de politie? Jair Stein praat met Aad Meijboom over de uitdagingen van de politie in het nieuwe jaar.