Argos

Debat Gif in zeecontainers

Argos

Debat Gif in zeecontainers

Gifcontainers
Vorige week kondigde Minister Cramer van Milieu aan dat ze stopt met de extra controles op giftige stoffen in containers. Hoe is dat te rijmen met de ernstige ziekten die twee werknemers opliepen bij het openen van een container met glas in Hardinxveld-Giessendam in november vorig jaar? En hoe is het te rijmen met het nieuws dat er in de havens van Rotterdam en Amsterdam circa 35 containers met giftige cacaoboter worden vastgehouden, zoals Argos onthulde? Donderdag spreekt de Tweede Kamer in een ronde tafelgesprek met deskundigen over de problemen met de gegaste containers. Vandaag in ArgosSupplement een debat met drie kamerleden: Remi Poppe (SP), Jan Boelhouwer (PvdA) en Helma Nepperus (VVD)

Documentaire "Meester Ben"
De rode loper lag deze week uit voor de leerlingen van groep 5 van basisschool ’t Palet uit de Haagse Schilderswijk. De klas van meester Ben de Kok ging naar de feestelijke première van de documentaire die regisseur Vuk Janic op hun school filmde. De meester waar de film naar is genoemd – meester Ben – is aan de telefoon en Elles de Bruin spreekt met hem.

Horen & Zien
Wekelijks maken we op dit tijdstip plaats voor cultuur. In onze rubriek Horen & Zien besteden we de ene week aandacht aan toneel en beeldende kunst, de andere aan popmuziek of - zoals deze week - aan film. Met onze vaste filmmedewerker, Saskia Legein.

NIEUWE PORTAL ONDERZOEKSJOURNALISTIEK
Meer weten over de missie in Afghanistan, de gezondheidszorg of terrorisme? Vanaf nu vormt www.bureau-onderzoek.nl het startpunt van de zoektocht naar achtergrondinformatie. Bureau-onderzoek.nl wordt de portal op internet waar onderzoeksjournalistiek van de publieke omroepen wordt gebundeld door een unieke samenwerking Argos (VPRO), Reporter (KRO) en ZEMBLA (VARA/NPS).

Deze week is www.bureau-onderzoek.nl gelanceerd. Klik op de link om naar de portal te gaan