Argos

Registratie Veteranen

Argos

Registratie Veteranen

Veteranen geregistreerd
Van de militairen die actief zijn geweest tijdens een buitenlandse missie krijgen sommigen psychische klachten. Maar het Ministerie van Defensie wist jarenlang niet hoeveel veteranen er waren en dus ook niet wie van de veteranen hulp nodig hadden.
Het Veteranen Registratie Systeem, dat vorig jaar april werd ingesteld, moest daar verandering in brengen. Alle Veteranen, vanaf Libanon tot heden, kregen een brief van Defensie om zich te melden en als ze zorg nodig hadden, konden ze daar om vragen bij het Veteraneninstituut. Heeft het Registratie Systeem gezorgd voor een degelijke opsporing van veteranen en krijgen Veteranen eindelijk de zorg die ze verdienen?
Daarover praten: Angelien Eijsink van de PvdA, Wim van den Burg, voorzitter van de militaire vakbond AFMP en Jan Schoeman, onderzoeker bij het Veteraneninstituut.

Horen en Zien
Wekelijks maken we op dit tijdstip plaats voor cultuur. In de rubriek Horen & Zien besteden we de ene week aandacht aan popmuziek, de andere aan beeldende kunst of - zoals deze week - aan film. Daarvoor is hier aangeschoven onze vaste filmmedewerker Saskia Legein.

Anker is Pleiten!
Onze tweewekelijkse rubriek over juridische zaken, met vaste gast advocaat Willem Anker.