Argos

Debat Jeugdzorg

Argos

Debat Jeugdzorg

De resultaten van Rouvoet
In 2009 komt er een elektronisch kinddossier. Dat maakte minister Rouvoet vorige week bekend. Het is een van de vele maatregelen die de minister neemt om kinderen die in de knel raken te helpen.
Jeugdbescherming is op de agenda gekomen door drama’s rond de meisjes Savanna en Het Maasmeisje, die om het leven kwamen ondanks intensieve bemoeienis van de bureaus jeugdzorg en andere instanties. Dat mocht nooit meer kunnen gebeuren. Maar waar eerst vooral lof klonk voor de plannen van Rouvoet, klinkt nu ook kritiek. De plannen van Rouvoet zorgen voor nog meer bureaucratie, en doen te weinig voor kinderen die echt in de problemen zitten, zeggen experts. En in de Tweede Kamer wordt geroepen om een parlementair onderzoek.
In Argos een debat over wat Rouvoet heeft betekend voor de kinderen die echt in de problemen zitten. Met Mark Bent, woordvoerder van de brancheorganisatie voor de jeugdzorg in Nederland, Adri van Monfoort, zelfstandig adviseur op het gebied van de Jeugdzorg en Leonard Geluk, wethouder jeugd, gezin en onderwijs in de gemeente Rotterdam.

Literatuur voor het VMBO
Verwaarlozing van taal leidt tot gespletenheid in de stad, daarom moet er meer geld komen voor taalonderwijs op Vmbo-scholen in de grote steden. Dat vindt Frans-Willem Korsten, hoogleraar Literatuur en samenleving aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij schreef het elf pagina’s tellende boekje ‘Plaats vinden. Literatuur in een gespleten stad- Rotterdam’ dat hij persoonlijk op de fiets langs bracht bij Rotterdamse Vmbo-scholen en het stadsbestuur.

Het Gelukkige Huisdier deel 4
Er lopen, kruipen, zwemmen en vliegen in ons land zo'n 3 miljoen huisdieren. Alle baasjes daarvan besteden in de dierenspeciaalzaak vele miljoenen euro's teneinde dat huisvee van voedsel. kooi en geluk te voorzien. Desondanks is volgens recent wetenschappelijk onderzoek 85% van onze gezelschapsdieren diep ongelukkig. Daarom is het nu de hoogste tijd voor het vierde en laatste deel van onze serie "Het gelukkige huisdier".