Argos

Amerikaanse inval in Irak, 5 jaar later

Argos

Amerikaanse inval in Irak, 5 jaar later

De Amerikaanse inval in Irak, vijf jaar later
Deze weken wordt de balans opgemaakt van vijf jaar oorlog; een trieste mix van chaos, geweld en rechteloosheid met weinig uitzicht op verbetering. Nederland is hier medeverantwoordelijk voor, want de Nederlandse regering steunde de inval in maart 2003. Alleen met politieke steun, zo bezweren de opeenvolgende kabinetten-Balkenende sindsdien. Dat Nederland ook militaire steun verleende, zoals Argos berichtte, wordt nadrukkelijk ontkend. Maar hoe reëel zijn die ontkenningen? Argos over geheime missies, onderzeeboten en commando’s. Ministeriële ontkenningen versus de onbevangenheid van een staatssecretaris.

Supermarkt-oorlog
Zijn de aangekondigde prijsdalingen bij Albert Heijn en Plus nu wel of niet de voorbode van een nieuwe prijzenoorlog in de supermarktbranche? Een gesprek met retail-deskundige Gerard Rutte.

De Boeken met Sjoerd de Jong
- Douwe Draaisma: De heimweefabriek. Geheugen, tijd en ouderdom. Historische Uitgeverij. ISBN: 97890 65544407
- Christianne Smit (red): Fatsoenlijk vertier. Deugdzame ontspanning voor arbeiders na 1870. Bert Bakker. ISBN: 97890 35132481
- Guy Debord: De Spektakelmaatschappij. Uitgeverij De Dolle Hond.

Het boek De Spektakelmaatschappij heeft geen ISBN-nummer en is ook niet meer verkrijgbaar, maar is wel op internet te lezen.