Argos

Marktwerking in de zorg, (deel 1): Neerlands mooiste en lelijkste ziekenhuis

Argos

Marktwerking in de zorg, (deel 1): Neerlands mooiste en lelijkste ziekenhuis

Na de commotie van deze week over het ziekenhuislijstje van Elsevier komt Argos met een eigen lijstje met daarop twee ziekenhuizen: het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft, volgens bestuursvoorzitter Jaap van den Heuvel “Misschien wel het lelijkste ziekenhuis van Nederland` en het Orbis Medisch Centrum in Sittard. Bij de een hobbelen de bedden over betonnen vloeren met gaten, bij de ander rijden onbemande high-tech karretjes door het ziekenhuis. Hoe kunnen twee ziekenhuizen zo verschillen? Komt dat door het beleid van de directeuren? Hebben ze in Sittard beter opgelet dan in Delft? Of is er iets heel anders aan de hand? Argos over de verrassende gevolgen van de invoering van de marktwerking in de zorg. (Volgende week deel 2 over marktwerking in de zorg; over de concurrentie tussen ziekenhuizen en Zelfstandige Behandelcentra, ZBC’s)

Gifcontainers De Zembla-uitzending van 1 maart jl. over gif in containers leidde tot Kamervragen en recent volgde een brief van minister van Volksgezondheid Klink. Politici en wetenschappers zijn boos over die brief van Klink.
In de rubriek Onjo (www.onjo.nl) een reactie van SP-Tweede Kamerlid Remi Poppe en hoogleraar toxicologie in Utrecht Martin van den Berg