Argos

Giftige rozen

Argos

Giftige rozen

Flora Holland verwacht deze week zeker 95 miljoen rozen en 100 miljoen tulpen te verkopen op haar zes veiling-vestigingen in het land. Voor de bloemensector is Valentijnsdag de belangrijkste dag van het jaar. De omzet is nog groter dan met Moederdag. Maar de rozensector ligt onder vuur. Voor het vijfde jaar op rij jaar is uit controles van de Algemene Inspectie Dienst, de AID, gebleken dat een groot deel van de telers zijn bloemen besproeit met verboden chemische bestrijdingsmiddelen. Hoe schadelijk zijn die middelen? Waarom gaan zo veel rozentelers al zo lang over de schreef? En wat is de rol van de AID, die moet toezien op de naleving van de wet? Argos over geliefde bloemen met een illegaal luchtje.

Metze versus Rijkswaterstaat
Onderzoeksjournalist Marcel Metze mag zijn boek over Rijkswaterstaat toch in eigen beheer uitgeven. Voor de rechtbank had hij in december de strijd verloren. Rijkswaterstaat mocht in het manuscript schrappen en een eigen versie maken. Maar nu mag Metze zijn boek toch uitgeven. Hij vertelt hoe dat komt en wat hij daarvoor heeft moeten aanpassen.

Het Irak-debat
Aanstaande dinsdag debatteert de Tweede Kamer over het rapport van de Commissie Davids over de Nederlandse steun aan de inval in Irak in maart 2003. Met SP-buitenlandwoordvoerder Harry van Bommel en defensie-deskundige Ko Colijn blikken we vooruit op dit debat. Waarom wilde Van Bommel voorafgaand aan dit debat een hoorzitting houden? Waarom is dit voorstel deze week afgewezen? En hoe groot is de kans dat er alsnog een parlementaire enquête komt?
Presentatie: Max van Weezel