HET INTERVIEW

HET INTERVIEW

09.00 - 10.00: HET INTERVIEW


Een goed gesprek van Marjan Luif met Geert Timmers over de heerlijke lente.

----


Jan Slingenbergh is werkzaam hij de Animal Health Service bij de FAO, de wereldvoedselorganisatie van de Verenigde Naties in Rome. Hij is Senior Officer Environmental Health.
Hij praat met Chris Kijne over de vogelpest die vorige week uitbrak in ons land.
Wat is het verband tussen onze landbouwmethoden en de verspreiding van dierenziekten wereldwijd?

----


Onlangs sloot de overheid met de politiekorpsen in het land al zogenaamde prestatiecontracten, contracten waarin concrete beleidsdoelen worden vastgelegd – het aantal fietsendieven dat in een jaar gepakt moet worden bijvoorbeeld – en waarop de korpsbeheerders keihard afgerekend gaan worden. Dat voorbeeld krijgt nu, een week voor de Provinciale Statentverkiezingen navolging, want ook de provincies willen met de overheid prestatiecontracten gaan afsluiten. Dat blijkt uit een notitie van het Interprovinciaal Overleg, het overkoepelend orgaan van de provincies, die eind deze week aan de informateurs Leijnse en Donner wordt aangeboden.
Aan de telefoon is de voorzitter van het dagelijks bestuur van het Interprovinciaal Overleg, commissaris van de Koningin in Zuid Holland, de heer Franssen.

----


Amsterdamse wethouder Geert Dales is te gast. Hij wil 'het grote graaien' in Nederland een halt wil toeroepen. In plaats van de gebruikelijke SP of GroenLinks vindt Dales dat juist de VVD een punt moet maken van de wildgroei aan gouden handdrukken, bonussen en optieregelingen. Niet alleen in het bedrijfsleven, maar ook in het openbaar bestuur maken volgens Dales steeds meer mensen zich schuldig aan de graaicultuur.
Chris Kijne praat met de Amsterdamse wethouder.

----

advertentie