HET INTERVIEW

HET INTERVIEW

09.00 - 10.00: HET INTERVIEW


Wekelijkse column van Marjan Luif, Een Goed Gesprek met Geert Timmers.

====


Het socialisme zit in zijn genen. 'Politiek is een ambacht, een vak dat je alleen kunt leren als je er aanleg voor hebt. Domme mensen kunnen best politicus zijn.'

Enkele citaten uit het boek 'Politiek Handwerk' van Bert Middel. Hij was kamerlid voor de PvdA van 1989 tot 2002. Hij werd toen op een onverkiesbare plaats gezet op de kandidatenlijst, verdween uit de Tweede Kamer, maar staat nu op de lijst voor de Eerste Kamer van zijn partij.

In Politiek Handwerk, uitgegeven bij Meulenhoff, beschrijft Middel de jaren dat hij werkte in drie verschillende PvdA-fracties in Den Haag. Hij omschrijft de relaties met collega's, met de media en met de kiezers. Daarnaast geeft hij een inkijkje in hoe het politieke bedrijf reilt en zeilt. Zijn boek verschijnt morgen.
Vandaag is hij te gast en Elles de Bruin praat met hem.

====


Het dorp Heeselt aan de Waal telt 400 inwoners en valt onder de gemeente Neerijnen.
Op maandag 27 januari stuurt de Provincie Gelderland een brief naar de het college van Burgemeester en Wethouders. Het gaat over ‘de opties voor rampenbestrijding bij overstromingen in Gelderland’. Een bewoner krijgt deze brief onder ogen en slaat alarm.

De provincie stelt namelijk voor op een aantal plaatsen langs de Waal de rivier te verplaatsen om zo het water meer ruimte te geven, onder andere in het dorp Heeselt.

Verslaggeefster Irene Houthuijs bericht vanuit een dorp aan de rivier.

====

advertentie